Foci

Magyar Kupa: A bajnokság sereghajtója kiejtette az MTK-t

Torghelle Sándor (Array)
Torghelle Sándor (Array)
A hazai döntetlen után a fővárosban győzött a Békéscsaba.

A válogatott mérkőzések után szépen lassan ismét a klubfutballé lesz a főszerep. Két nappal a sikerrel megvívott Eb-pótselejtező után találkozott egymással a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján az MTK és a Békéscsaba. A két együttes gól nélkül zárta az első mérkőzést.

Az Illovszky Stadionban az első helyzet a vendéglátók előtt adódott, a 12. percben Myke Bouard Ramos tizenhatról leadott lövését tolta ki a jobb alsóból Lubos Ilizi. A félidő hátralévő részében két Bratislav Punosevac próbálkozással kísérletezett a Békéscsaba. Előbb a fejest, majd a lövést védte bravúrral Federico Groppioni. Marek Strestik is gólt szerezhetett volna a 45. percben, de a vendégek kapusa szépen leért a hosszúba tartó lövésre.

A második játékrészben szinte csak az OTP Bank Liga sereghatója előtt adódott gólszerzési lehetőség. Előbb az 57. percben fejelt egy szöglet után Laczkó Zsolt, majd négy perccel Bényei Balázs beadása után Viczián Ádám az ötösről senkitől sem zavartatva fölé fejelt.

A továbbjutás a 84. percben dőlt el, egy pontrúgás után pedig nagyot védett Groppioni, de a visszatett labda Slavko Damjanovicról került a kapuba (0-1).

Győzelmével a Békéscsaba bejutott a legjobb nyolc közé.

Eredmény – Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

MTK – Békéscsaba 0-1 (0-0)
Gólszerző: Damjanovic (84.)
Továbbjutott a Békéscsaba, 1-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik