Foci

Elmarad a német-holland mérkőzés, evakuálták a stadiont

Az egyik hírportál szerint a stadion környékén láttak egy terrorcselekmények elkövetésére hajlamos iszlamistaként számon tartott embert.

Elmarad a kedden 20.45 órára kiírt Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzés Hannoverben. Ezt a helyi rendőrség közölte, okokat azonban egyelőre nem nevezett meg. A nézőket már evakuálták a stadionból. A rendőrség tájékoztatása alapján nincs pánik az arénánál.

A Sky szerint egy gyanús csomagot találtak, azért nem játszik a két válogatott. Nem sokkal később pedig kiderült, hogy a rendőrség robbantásos merényletről szerzett információt. Ezt mondta Volker Kluwe hannoveri rendőrkapitány az NDR regionális közszolgálati médiatársaságnak.

A Spiegel Online hírportál szerint a stadion környékén láttak egy terrorcselekmények elkövetésére hajlamos iszlamistaként számon tartott embert.

A meccset a tervek szerint a helyszínen tekintette volna meg Angela Merkel német kancellár, aki a pénteki párizsi terrortámadások után ezzel is demonstrálni szerette volna a terrorizmussal szembeni elszánt küzdelmet.

A nap folyamán korábban a Brüsszelbe tervezett belga-spanyol labdarúgó-mérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik