Foci

Ukrajna fél lábbal ott van az Eb-n

2-0-ra verték otthon Szlovéniát. Ez az eredmény még a vendégekre nézve hízelgő.

Az ukrán labdarúgó-válogatott sok szimpatizánst szerezhetett magának, amikor az Eb-selejtező utolsó csoportkörében megszorongatta Spanyolországot és szomszédunk szombaton este is bebizonyította: bizony ott a helye a kontinenstornán.

A szlovének ellen már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést Ukrajna, és viszonylag hamar, a 22. percben össze is jött a vezetés: Yarmolenko csapott be egy csellel több védőt is, majd higgadtan a kapuba lőtt. Innentől kezdve teljesen felszabadultan játszott a vendéglátó, Szlovénia ugyanakkor nagyon visszafogott teljesítményt nyújtott, ha nincsenek Handanovic bravúrjai, bántóan korán eldőlhetett volna nem csak a mérkőzés, de az egész párharc is.

Yarmolenko csele szenzációs volt a gól előtt:

A második játékrész is ukrán góllal indult, Seleznyov a kapu torkából volt eredményes, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy méretes lesen volt. A szlovének a padlóra kerültek, míg az ukránok tovább rohamoztak, volt a folytatásban egy kapufájuk is. Így is 2-0-ra nyertek és hatalmasat léptek afelé, hogy ott legyenek az Európa-bajnokságon.

Eredmény – Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés

Ukrajna – Szlovénia 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Yarmolenko (22.), Seleznyov (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik