Foci

Storck türelemre int, Dzsudzsák feltenné az i-re a pontot

Akadnak sérültek a keretben, a kapitány abban bízik, hogy fittek lesznek a meccsig.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton sajtótájékoztatót tartott a vasárnapi, Norvégia elleni mérkőzés előtt. Bernd Storck szövetségi kapitány mellett Dzsudzsák Balázs csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire Telkiben. Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MLSZ nevében részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadások áldozatai családjának.

A csakfoci.hu tudósítása szerint a német szakember azt mondta: jó eredményt szeretett volna elérni a csapat idegenben, ez sikerült, most pedig igyekeznek elfelejteni az elmúlt 48 órát. A vasárnapi visszavágón a válogatott közönségszórakoztatóan játszana és gólt akar szerezni. Kleinheisler László nagyon jól játszott Oslóban, de a többiek teljesítményével is elégedett.

Van pár sérült a keretben, de reméli, hogy minden bevethető játékos fitt lesz a kezdésre. Ha nem, akkor van B-terv.

Storck szerint nagy szükség lesz a szurkolók segítségére. Arra kéri a drukkereket, hogy legyenek türelmesek a csapattal és 12. emberként álljanak a válogatott mögé.

Dzsudzsák úgy véli, jól sikerült az odavágó, fegyelmezetten védekezett a csapat és ő is hozzá tudta tenni a magáét. Voltak ugyan negatív dolgok, de ezeket megbeszélték egymás között. Úgy fest, hogy a játékosokat nem érdekli, milyen véleménnyel vannak róluk a norvégok, Dzsudzsák ugyanis azt mondta:

Mi inkább szépen csendben tesszük a dolgunkat, csattanós választ akarunk adni. Az i betű már megvan, a pontot holnap szeretnénk felrakni.

Hozzátette: picit esélyesebbek vagyunk a kinti 1-0-s győzelem után, de ebbe felesleges belemenni.

A magyar-norvég összecsapást vasárnap 20 óra 45 perctől kezdve rendezik a Groupama Arénában. A pénteki, párizsi terrortámadások miatt fokozott ellenőrzés lesz, így a kapuk már 18.15-kor kinyitnak. A fontos tudnivalókról IDE kattintva olvashat többet.

A magyar válogatott vasárnapi kezdője az MTI szerint

Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Elek Ákos – Lovrencsics Gergő, Stieber Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik