Foci

Lépéselőnybe kerültek az írek a zenicai ködben

A szigetországi válogatott támadást is alig vezetett, mégis gólt szerzett Boszniában.

Pénteken újabb egy mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Eb-pótselejtezők sorozata. Bosznia-Hercegovina hazai környezetben, Zenicán fogadta Írországot.

A első félidőben nem volt nagy iram, inkább a hazaik veszélyeztettek egy-két lehetőséggel. A 11 .percben Miralem Pjanic lőtt fölé ígéretes helyzetben a tizenhatoson kívülről, majd tíz perccel később Edin Visca jobb oldali beadása után Vedad Ibisevic lőtt kapásból az oldalhálóba.

Az első 45 perc során még egy veszélyes helyzetet lehetett feljegyezni, ismét egy jobb oldalról érkező centerezés után Ervin Zukanovic fejelt a kapus kezébe.

A második játékrészre óriási köd ereszkedett a pályára, a játék képe azonban nem változott. Visca révén nagyon jól muzsikált a jobb oldal, az ő beadása után Ciaran Clark majdnem a saját kapujába juttatta a labdát. Egy perccel később jött az első ír helyzetecske, egy középre tett labda után Jeff Hendrick bólintott fölé.

Negyed óra telt el a második félidőből, amikor Edin Dzekoról Senad Lulic elé pattant a labda, de a jó ütemben kimozduló kapus hárítani tudott. A hajrában aztán jött a feketeleves a hazaiak számára, a 82. percben Robbie Brady egy szép csel után a rövid alsóba lőtt (0-1).

Nem törtek meg a hazaik, három perccel később ismét a jobb oldal volt aktív, a középre tett labda után Edin Dzeko passzolt a kapuba (1-1).

Visszavágó három nap múlva Dublinban.

Eredmény – Eb-pótselejtező, első mérkőzés

Bosznia-Hercegovina – Írország 1-1 (0-0)

Zenica, Bilino Polje Stadion Játékvezető: Felix Brych (német)

Bosznia: Begovic – Mujdza (Vranjes 51.), Sunjic, Spahic, Zukanovic – Visca (Djuric 73.), Pjanic, Cocalic, Lulic (Hajrovic 88.) – Ibisevic, Dzeko
Szövetségi kapitány: Memed Bazdarevic

Írország: Randolph – Coleman, Keogh, Clark, Ward (Wilson 67.) – Hendrick, McCarthy, Whelan, Brady (MGeady 86.) – Hoolahan (McClean 60.) – Murphy
Szövetségi kapitány: Martin O’Neill

Gólszerző: Dzeko (85.) illetve Brady (82.)
Sárga lap: Ward (26.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik