Foci

A Farkasok győzelmével zárult a Derby della Capitale

Hátrányból fordítva győzött a Juventus.

Az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának szuperrangadóját Rómában rendezték, ahol a fővárosi derbin az AS Roma fogadta az Lazio csapatát. A rangadó hangulata nem volt az igazi, ugyanis a két klub ultrái nem voltak ott a Stadio Olimpicóban, mert a kanyarok kettéosztása miatt így tüntettek.

A 143. Derby della Capitale első gólja már a tizedik percben megszületett, amelyet a Roma szerzett. Santiago Gentiletti buktatta a tizenhatoson belül Edin Dzekót, a bosnyák pedig a kapu közepébe lőtte a büntetőt (1-0). A Lazio nem adta fel, Felipe Anderson a 26. percben, 26 méterről leadott lövése a lécről jött ki.

A 37. percben Dzeko duplázhatott volna, de három méterről nem talált kaput. Három perccel később a Farkasok is eltalálták a lécet, Radja Nainggolan bombája csattant a jobb kapufán.

A második félidőben a 62. percig nem sok mindent történt, akkor viszont egy remek indítás után Gervinho pimaszul kilőtte a jobb alsót (2-0). A folytatásban már nem változott az állás, pedig Balde Keita ajtó-ablak helyzetben nem tudott szépíteni tíz perccel a vége előtt.

Győzelmének köszönhetően az AS Roma története során ötvenedik alkalommal nyerte meg a fővárosi derbit.

Hátrányból fordítva nyert a Juventus az Empoli otthonában, a Sassuolo és a Palermo pedig egy góllal győzött hazai környezetben. Fordulatos mérkőzésen nem bírt egymással a Frosinone és a Genoa.

Eredmény – Serie A, 12. forduló

AS Roma – Lazio 2-0 (1-0)
Gólszerző: Dzeko (10. – büntetőből), Gervinho (62.)
Empoli – Juventus 1-3 (1-2)
Gólszerző: Maccarone (19.) illetve Mandzukic (32.), Evra (38.), Dybala (84.)
Sassuolo – Carpi 1-0 (1-0)
Gólszerző: Sansone (28.)
Palermo – Chievo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gilardino (71.)
Frosinone – Genoa 2-2 (2-1)
Gólszerző: Blanchard (31.), Diakite (38.) illetve Pavoletti (6.), Gakpe (75.)
Kiállítva: De Maio (36.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik