Foci

Münchenben az Arsenal, hazai pályán bukhat meg Mourinho

Több csapat is az utolsó szalmaszálba próbál meg belekapaszkodni.

Szerdán négy csoport nyolc mérkőzésével folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulója. Nézzük mi várható a mai mérkőzéseken.

E csoport

Az FC Barcelona számára nem jelenhet problémát a fehérorosz BATE Borisov legyőzése hazai pályán. A Camp Nouban rendezendő mérkőzésnek magyar főszereplője is lesz, a találkozót ugyanis Vad II István vezeti majd. A kvartett rangadóját az olasz fővárosban rendezik. Az AS Roma – Bayer Leverkusen mérkőzésről a továbbjutás is dönthet.

Az olaszok az előző körben kétgólos hátrányból visszajöttek a németek ellen, vezettek 4-2-re is, mégis 4-4 lett a vége. Amennyiben a Gyógyszergyáriak elhozzák a három pontot és nyer a Barca is, Roger Schmidt együttese készülhet a nyolcaddöntőre. A Farkasok az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, amennyiben kikapnak, oda a továbbjutásról szőtt álmoknak.

F csoport

A nap rangadóját Münchenben rendezik, ahol a Bayern próbált meg visszavágni az Arsenal gárdájának a Londonban elszenvedett kétgólos vereségért. Hazai pályán egyértelműen a bajorok a mérkőzés esélyesei, de Arsene Wenger fiainak nem szabad kikapniuk, ha nem akarnak nagy bajba kerülni.

Ugyanis az Olympiakos a Dinamo Zagreb legyőzésével tehet egy lépést előre. Amennyiben a görög nyernek hazai pályán, kilenc pontjuk lesz, míg az Ágyúsok egy esetleges vereséggel hat pont hátrányba kerülnének két körrel a vége előtt.

G csoport

Amennyiben José Mourinho csapata, a Chelsea nem győzi le a Stamford Bridge-n a Dinamo Kijevet, az nagyon könnyen a portugál mester állásába kerülhet. Az angol bajnokság legutóbbi kiírásának győztese csak harmadik helyen áll a csoportban, hátránya egy pont a szerdai ellenfél mögött. Mourinhót ráadásul a saját játékosai buktathatják meg.

A csoport másik mérkőzésén az FC Porto óriási lépést tehet a legjobb tizenhat felé. Vincent Aboubakar és társai a Maccabi legyőzésével már szinte páholyban érezhetnék magukat.

H csoport

A száz százalékos mérleggel álló Zenit Szentpétervár nyugodtan utazhat az Olympique Lyon otthonába, egy esetleges vereséggel sem kerül bajba André Villas-Boas csapata. A franciák számára pedig csak a győzelem elfogadható, hátrányuk ugyanis öt pont a második helyen álló Valencia mögött.

A spanyol együttes a belga Gent otthonába utazik, egy győzelemmel pedig gyakorlatilag bejut az egyenes kieséses szakaszba.

Bajnokok Ligája, szerdai mérkőzések

E csoport:
FC Barcelona – BATE Borisov Camp Nou, 20.45 (TV: Sport1)
AS Roma – Bayer Leverkusen Stadio Olimpico, 20.45 (TV: Sport2)

F csoport:
Bayern München – Arsenal Allianz Arena, 20.45 (TV: M4)
Olympiakos – Dinamo Zagreb Karaiskakis Stadion, 20.45

G csoport:
Chelsea – Dinamo Kijev Stamford Bridge, 20.45 (TV: AMC)
Maccabi Tel Aviv – FC Porto Bloomfield Stadion, 20.45

H csoport:
Olympique Lyon – Zenit Szentpétervár Stade de Gerland, 20.45 (TV: Sport 2, 22.45 – felvételről)
Gent – Valencia Ghelamco Arena, 20.45 (TV: M4, 0.00 – felvételről)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik