Foci

Kubatov: Elvesztettünk ugyan 3000 ultrát, de…

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke nyilatkozott a hargitanepe.eu-nak, ahol a csapat jó szereplése mellett szóba kerültek a focicsapat szurkolói is. A Fradi-elnök szerint nincs kevesebb nézőjük és a tavalyi 8500-as átlagot idén is hozni fogják.

Elveszítettünk ugyan 3000 ultrát, de megnyertünk legalább ugyanennyi embert. Ezek az emberek általában családosok, akik gyerekekkel járnak ki a meccsekre. Számukra olyan hangulatot kellett teremteni a stadionban, ahol nincs káromkodás, csúnya beszéd vagy erőszak. Nincs arra szükség, hogy a biztonsági emberek közbelépjenek a találkozó alatt. Azt gondolom, hogy ez közelebb van Európához és a Ferencvároshoz is.

Felmerült a kérdés: vajon születhet-e kompromisszum a szurkolókkal a jövőben? Kubatov szerint nem. Mint mondta, ők azt kérik mindenkitől, hogy viselkedjenek normálisan, ne „háborúzzanak” a stadionon belül és kívül és ne trágárkodjanak, mert különben nem mennek ki a stadionba az édesanyák és a gyerekek, és egy időre nem lesz, aki „szerelmes legyen a Ferencvárosba”.

Nem kértünk lehetetlen dolgokat, de ha ők úgy gondolják, hogy ezeket nem tudják betartani, akkor arra kérjük őket, hogy ne jöjjenek be a stadionba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik