Foci

Mourinho inkább nem ígér semmit

A soron következő Premier League-forduló slágermeccse egyértelműen a Liverpool-Chelsea rangadó lesz, melyen angol lapok szerint a Kékeket irányító José Mourinho állása is lesz a tét. Természetesen erről is faggatták a londoni focicsapat trénerét a pénteki sajtótájékoztatóján, ám a portugál nem volt hajlandó elárulni, kapott-e ultimátumot Roman Abramovics klubtulajdonostól.

A Chelsea egy igazi nagycsapat. Egy olyan együttes, amit én választottam, hogy ide jöhessek, amely speciális a számomra, és amelyért minden egyes nap gőzerővel dolgozom. A Liverpool és a Manchester United is két szuper klub. A Liverpool az előző szezonban nem nyert semmit és nem jutott be a Bajnokok Ligájába. A Manchester United két éve nem nyert semmit, és nemhogy a BL-be, de még az Európa Ligába sem jutott be. Ugyanakkor mindkét csapat továbbra is a legjobbak egyike. Ilyen a futball

– magyarázta Mourinho, miért nem bocsátkozik olyan ígéretekbe, hogy majd biztosan a legjobb négyben végez a csapatával.

A Ligakupából a hét közben kiesett Chelsea-nek hamarosan fel kell kötnie a nadrágot: a Premier League-érában a londoniak rajtoltak címvédőként a legrosszabbul, 10 forduló alatt ugyanis csak háromszor nyertek két döntetlen és öt vereség mellett és a gólkülönbségük is mínusz négyes (15-19). Márpedig Abramovics az utóbbi években rendre megvált az aktuális edzőtől, ha veszélybe került az esetleges BL-szereplés. Az első négytől egyelőre messze vannak a Kékek, jelenleg csak a 15.-ek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik