Foci

Ilyen művészien még nem írtak körbe beszólást a magyar fociban

Már a nyolcaddöntőnél jár a labdarúgó Magyar Kupa, a héten rendezték a párharcok első mérkőzéseit. A nyáron a harmadosztályba sorolt Nyíregyháza hazai környezetben lépett nagyot a továbbjutás kiharcolása felé, a Szpari ugyanis 4-1-re verte a Sopront.

A Nemzeti Sport cikke szerint nem csak az eredmény, hanem egy pályaszéli incidens miatt is emlékezetes marad az összecsapás. Történt, hogy az NB II-es vendégek egyik játékosa a földre került a 18. percben, és ugyan kiment a labda az oldalvonalon, a hazaiak egyből be is dobták, hogy folytatódjon a játék. Supka Attila segítője, Szántó Csaba szóvá tette, hogy meg kellene szakítani a meccset, mire a soproni vezetőedző elmondása szerint Mátyus János odament a kispadjukhoz és „minősíthetetlenül” viselkedett.

Felajánlotta kollégámnak a nemi szervét használatra, és trágár szavakat használt

– mondta a sportnapilapnak Supka Attila.

Fotó: MTI
Mátyus keresztény ember és nem haragtartó, de… Fotó: MTI

Mátyus erre azt mondta, hogy ő az NB I-ben megtanulta, hogy nem szólogat be az ellenfél szakmai stábjának, ám a soproniak beszóltak neki, ezt pedig úgy vette, hogy a csapatát is támadják. Ezt pedig ő nem hagyja.

Én mindig kiállok a csapatom mellett, beleállok a vitába, fejjel megyek a falnak! Férfiasan elismerem: hibáztam, amikor visszaszóltam, a játékvezető megérdemelten állított ki.

Hozzátette, ő keresztény ember és nincs benne harag, ám amellett nem mehet el szó nélkül, hogy Supka szerint gusztustalanul viselkedett.

Erre csak azt mondom, hogy nekem meg az gusztustalan, ha egy férfi karika fülbevalót visel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik