Foci

Az Arsenal és a Chelsea is kiesett a Ligakupából

Két kulcsjátékosát is elveszítette Arsene Wenger.

Az angol Ligakupában már a nyolcaddöntőknél tartanak. A keddi játéknapon két sztárcsapat is búcsúzott a sorozattól. Az Arsenal számára borzasztóan indult a Sheffield Wednesday elleni idegenbeli összecsapás. Az ötödik perc Alex Oxlade-Chamberlain sérült meg, majd a 18. percben az ő helyére beállt The Walcott is elhagyni kényszerült a pályát.

Itt még nem volt vége az Ágyúsok szenvedésének, előbb Ross Wallace, majd Joao Lucas is bevette Petr Cech kapuját az első félidőben. A fordulást követően hét perccel a harmadik is megkapta Arsene Wenger együttese, Sam Hutchinson is a hálóba lőtt.

A bajnokságban katasztrofálisan szereplő Chelsea kedden a Stoke otthonában próbált meg javítani. Jonathan Walters második játékrész elején szerzett gólja után úgy tűnt, folytatódik a kékek vesszőfutása.

Diego Costa helyére már az első félidőben pályára lépő Loic Rémy a ráadás első percében azonban egalizált. Ráadásul Phil Bardsley a kiállítás sorsára jutott.

A hosszabbítás nem hozott gólt, jöhettek a tizenegyesek. Az ötödik körben hibázott Eden Hazard, így a sorozat címvédője búcsúzni kényszerült. Nagyon inog a kispad Mourinho alatt.
Büntetők után harcolta ki a továbbjutást az Everton és a Hull is.

Eredmény – Angol Ligakupa, nyolcaddöntő

Sheffield Wednesday – Arsenal 3-0 (2-0)
Gólszerző: Wallace (28.), Joao (40.), Hutchinson (52.)

Stoke City – Chelsea 1-1 (0-0) -büntetők után 6-5
Gólszerző: Walters (52.) illetve Rémy (90.)
Kiállítva: Bardsley (90+3.)

Everton – Norwich 1-1 (0-0) – büntetők után 5-3
Gólszerző: Osman (68.) illetve Bassong (51.)

Hull City – Leicester City 0-0 – büntetők után 5-4
Gólszerző:
A. Hernandez (105.) illetve Mahrez (100.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik