Foci

Kabát elvárja a csapattársától, hogy bocsánatot kérjen

Hiába szakadt meg az Újpest labdarúgócsapatának nyeretlenségi sorozata szombaton a Vasas ellen (2-0), ez a tény kissé háttérbe szorul a 80. percben történtek miatt. A csereként beállt Kabát Péter harcolt ki egy büntetőt, amit el is szeretett volna végezni, ám végül az erőszakosabb Mbaye Diagne állt a labda mögé és lőtte be a büntetőt. A szenegáli játékos később akcióból is eredményes volt.

A szurkolók egy része kifütyülte a légióst és Kabátot éltette. Nebojsa Vignjevic vezetőedző annyit mondott, a meccs előtt Balogh Balázs és Diagne volt kijelölve a tizenegyes elvégzésére, de korábban a rutinos magyar csatár volt az ítéletvégrehajtó.

Kabát a Nemzeti Sport megkeresésére azt mondta, ha a pályán van, ő számít az elsőszámú rúgónak. Azt pedig nem gondolta volna, hogy a csapattársa elveszi tőle a labdát.

Azért kíváncsi lennék, hogy mondjuk a Romában a légiós kivehetné-e Francesco Totti kezéből a labdát. Elég nagy tiszteletlenség volt Diagne-tól, elvárnám tőle, hogy bocsánatot kérjen, de magamtól biztosan nem megyek oda hozzá

– mondta Kabát. Hozzátette: szerencsére a szenegáli berúgta és megnyerték a meccset, így nem akar többet foglalkozni az esettel.

(Fotó: ujpestfc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik