Foci

Doll: Egészen okosan és jól játszottunk

A Ferencváros labdarúgócsapata szombaton folytatta remek szereplését, a zöld-fehérek ezúttal Diósgyőrben nyertek 2-0-ra. A hazaiak a 17. perctől emberhátrányban futballoztak Tamás Márk kiállítása miatt. Bekő Balázs szerint ez rányomta a bélyegét az összecsapásra:

„Rengeteg energiánkat felemésztette, hogy szinte a teljes mérkőzést emberhátrányban játszottuk. Próbáltunk minél tovább stabilak lenni, és nyitva hagyni a meccs kimenetelét, amíg csak lehet. Bosszantó, hogy két olyan gólt kaptunk, amikor nem az emberelőnyét használta ki az FTC, hanem két buta gólt ajándékoztunk nekik. A játékosaim az összes energiájukat felhasználták, le a kalappal előttük, mint ahogy le a kalappal a közönségünk előtt is, akik végig biztatták a csapatot és a végén értékelték az az erőfeszítést, amit a mérkőzésbe fektettünk” – idézi a diósgyőri trénert a dvtk.eu.

Az összefoglaló:

Thomas Doll, a Fradi német trénere érhetően elégedett volt a lefújás után, bár egy aprócska hibát azért látott:

„Megérdemelt győzelmet arattunk, természetesen javunkra játszott, hogy 75 percig emberelőnyben játszottunk, így ellenfelünknek sokkal nehezebb volt gólhelyzeteket kidolgozni. Ahhoz képest, hogy idegenben léptünk pályára, egészen jól és okosan játszottunk. Uraltuk a mezőnyt, nem engedtük, hogy ellenfelünk kontrázzon, nem is emlékszem komoly lehetőségükre a 16-osunk környékén. Minden Diósgyőrbe látogatónak nehéz dolga van, mert nagyszerűek a DVTK szurkolói, a 90. percig támogatják csapatukat. Egyedül azt oldhattuk volna meg jobban, hogy hamarabb szerezzük meg a második gólt, illetve pár szituációban pontatlanok voltunk. Három fontos pontot szereztünk, amit örömmel viszünk haza” – mondta a dvtk.eu-nak.

A Ferencváros bajnoki veretlenségi sorozata immár 33 mérkőzést számlál, legutóbb tavaly októberben éppen a Diósgyőr vendégeként szenvedett vereséget az élvonalban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik