Foci

Kiütéses sikerrel továbbjutott a Felcsút a Bajnokok Ligájában

Neves skót csapat lesz az ellenfél a második körben.

Az ifjúsági Bajnokok Ligájában nem csak azok a csapatok szerepelnek, amelyeknek a felnőtt együttesei is érdekeltek az elitsorozatban. A nagyokéval megegyező csoportkörös küzdelmek mellett van egy bajnoki ág is, ahol oda-visszavágós párharcban küzdenek a csapatok.

Mivel a felnőttek mezőnyében magyar csapat ne jutott a főtáblára, így az U19-es bajnokságban a tavalyi szezonban aranyérmet szerző Puskás Akadémia indulhatott a sorozatban. Az első körben a ciprusi APOEL a felcsútiak ellenfele, az első mérkőzésen 3-3-as döntetlen született a idegenben.

A visszavágót a Pancho Arénában rendezték, amelyen a nicosiai alakulat szerzett vezetést. A 15. percben Georgios Christodoulou vette be Tóth Balázs kapuját (0-1). A szünetre azonban már hazai előnnyel mentek a csapatok. Előbb a 20. percben Damásdi Alex egyenlített (1-1), majd szűk tíz perccel a vége előtt Péter Bence is a kapuba talált (2-1).

A második játékrészben az 52. percben jött el a fordulópont. Akkor ugyanis a vendégek hálóőre, Antreas Paraskevas jutott a kiállítás sorsára. A megítélt tizenegyest Szabó Bence váltott gólra (3-1). A 73. percben Péter duplázott (4-1), majd Óvári Zsolt is betalált büntetőből (5-1). A lefújás előtt Damásdi is duplázott (6-1), így nagyon simán továbbjutott a magyar gárda.

A Puskás Akadémia ellenfele a második körben a skót Celtic lesz, amely simán kiejtette a finn HJK Helsinkit.

Eredmény – Ifjúsági Bajnokok Ligája, első forduló, visszavágó

Puskás Akadémia – APOEL Nicosia 6-1 (2-1)
Gólszerző: Damásdi (20. 89.), Péter (37., 73.), Szabó (54. – büntetőből), Óvári (78. – büntetőből) illetve Christodoulou (15.)
Kiállítva: Paraskevas (52.)

Továbbjutott a Puskás Akadémia, 9-4-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik