Foci

Visszatalált a győzelem útjára a Dortmund

Három nyeretlenül megvívott mérkőzés után győzött ismét a Borussia.

A válogatott mérkőzések után ismét a klubfutballé a főszerep. A Bundesliga 9. fordulója a Borussia Dormund mainzi vendéjátékával indult. A sárga-feketék hat győzelemmel indították a szezont, a legutóbbi három mérkőzésükön azonban csak két pontot szereztek.

A 18. percben az első nyolc összecsapáson tízszer is a kapuba találó Pierre-Emerick Aubemeyang nagyszerű labdával szolgálta ki Marco Reust, a német válogatott játékos pedig nem hibázott (0-1).

A szünet után duplázhatott volna Reus, a véleményes büntetőt azonban Loris Karius szép vetődéssel hárította. A Mainz becsülettel próbálkozott, de Roman Bürki eszén egyszer sem tudott túljárni.

A gaboni csatár többször is gólt szerezhetett volna, több nagy helyzetet is elpuskázott, a második gólpasszát azért kiosztotta. Labdaszerzése után tálalt Henrik Mkhitaryan elé, az örmény pedig a kapust is kicselezve továbbított a hálóba (0-2).

A Borussia második a tabellán, hátránya négy pont a szombat délután játszó Bayern mögött. A Mainz tizenkét pontjával maradt a kilencedik.


Eredmény – Bundesliga, 9. forduló

Mainz 05 – Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Gólszerző: Reus (18.), Mkhitaryan (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik