Foci

A hajrában bukott el Dárdai csapata, Szalai újra a pályán

A Hertha BSC a Schalke 04 otthonában, emberhátrányban kapott ki 2-1-re a Bundesliga 9. fordulójában.

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC eddig a német labdarúgó-bajnokság mostani szezonjának meglepetéscsapata. A berliniek szombaton közvetlen riválisuk, a Schalke 04 otthonába látogattak és már 18. percben emberhátrányba kerültek, Ibisevic kapott azonnali piros lapot egy elkésett becsúszásért. Howedes révén meg is szerezték a vezetést a hazaiak az első félidőben, ám bő negyedórával a rendes játékidő letelte előtt a mostanság remek formában futballozó Kalou egyenlíteni tudott. Már-már úgy tűnt, emberhátrányban is pontot szerez a Hertha, de Meyer a 92. percben megnyerte a meccset a hazaiaknak.

Szalai Ádám a szezon során először ott volt a Hoffenheim keretében, a 84. percben pedig csereként be is állt a Wolfsburg otthonában rendezett bajnokin. Csapata 4-2-re kikapott.

Stieber Zoltán ezúttal is kimaradt a Hamburgból, amely bravúrt ért el, mivel 0-0-át játszott otthon a Bayer Leverkusennel.

A bajnoki címvédő Bayern München a Wolfsburg vendégeként aratott vékony győzelmet, Thomas Müller volt a bajorok nyerőembere. A müncheniek egyébként két alkalommal is joggal reklamálhattak elmaradt büntető miatt, Wiedwald kapust ki is lehetett volna állítani, amiért nyújtott lábbal szállt bele Lewandowskiba.

Apropó Bayern: a Bundesliga történetében még sosem kezdett egyetlen csapat sem kilenc győzelemmel egy szezont. Mostanáig.

Eredmények – Bundesliga, 9. forduló

FC Schalke 04-Hertha BSC 2-1 (1-0)
VfL Wolfsburg-1899 Hoffenheim 4-2 (2-1)
Hamburger SV-Bayer Leverkusen 0-0
FC Augsburg-Darmstadt 98 0-2 (0-2)
Werder Bremen-Bayern München 0-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 1-5 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik