Foci

U21: csalódást keltő döntetlen Albánia ellen

A szövetségi edző szerint az eredmény és a mutatott játék is elmaradt a várakozástól.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Prosser Dániel két góljának köszönhetően kedden 2-2-es döntetlent játszott a vendég albán csapattal Felcsúton az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Albánia kétszer is vezetett a mérkőzésen. Robert Kilin csalódottan értékelt a lefújás után:

Csalódott vagyok, de nem elsősorban az eredmény, hanem a mutatott játék miatt. Az volt a célunk, hogy nemzetközi színvonalon futballozzunk, de alapvető dolgokat nem tudtunk megvalósítani a pályán. Nem volt meg a kellő szervezettség, fegyelmezettség, koncentráció a játékunkban, az erőnlétünk sem volt megfelelő, ezek a szomorú hiányosságok sokkal fontosabbak annál, hogy az eredmény is elmaradt a várakozástól.

A magyar együttes szeptember 3-án, Liechtenstein otthonában 6-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációt, majd múlt pénteken 2-0-ra kikapott Portugáliában. A következő fordulóban, november 12-én Izraelben lép pályára a magyar csapat.

A korábbi tornákkal ellentétben 2017-ben már 12 válogatott vesz részt a korosztályos Eb-n: a házigazda Lengyelország mellett a kilenc csoportgyőztes egyenes ágon kvalifikálja magát a tornára, míg a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőt játszik a maradék két helyért.

Eredmény – U21-es Eb-selejtező

Magyarország-Albánia 2-2 (1-2)

 

A csoport állása: 1. Portugália 9 pont/3 mérkőzés, 2. Albánia 5/4, 3. Magyarország 4/3 (8-4), 4. Izrael 4/2 (5-1), 5. Görögország 3/2, 6. Liechtenstein 0/4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik