Foci

Mexikó az ősi rivális ellen jutott ki a világbajnokság főpróbájára

Végletekig kiélezett mérkőzésen harcolta ki a részvételt az El Tri.

Az öreg kontinensen Eb-selejtezőket, Dél-Amerikában már vb-kvalifikációt rendeznek a napokban. Ennek árnyékában csapott össze egymással két ősi rivális, Mexikó és USA csapott össze egymással. A tét pedig a 2017-es Konföderációs Kupára való kijutás volt.

A találkozóra azért került sor mert legutóbb 2013-ban rendezték meg a világbajnokság főpróbájának számító tornát, azóta viszont két Arany Kupát is rendeztek. Egyszer Mexikó, egyszer pedig az Egyesült Államok nyert, így el kellett dönteni, hogy ki lesz ott Oroszországban.

Negyed óra játék után már 1-1 állt az eredményjelzőn, majd sokáig semmi. A hosszabbításban Wood még ki tudta egyenlíteni Peralta gólját, Aguilar találata azonban mindent eldöntött.

A 2017-es Konföderációs Kupán nyolc válogatott vesz rész, a házigazda Oroszország mellett eddig a világbajnok Németország, a Copa America-győztes Chile, az Ázsia-bajnok Ausztrália, valamint Mexikó jutott ki. A tornán ott lesz még a jövő évi Európa-bajnok, a 2017-es Afrika-kupa győztes és Óceánia legjobbja.

Eredmény – Labdarúgás, Konföderációs Kupa-selejtező

Mexikó – USA 3-2 – hosszabbítás után
Gólszerző: J. Hernandez (10.), Peralta (96.), Aguilar (118.) illetve Cameron (15.), Wood (108.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik