Foci

U21: 2-0-ra kikaptunk Portugáliában

Nem sikerült borítani a papírformát, de a kapitány szerint nincs oka a csapatnak a szégyenkezésre.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Portugália vendégeként Penafielben, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Az mlsz.hu tudósítása szerint az 5500 néző előtt lejátszott összecsapáson a több kulcsembere nélkül pályára lépő magyar csapat csak a meccs egyes szakaszaiban tudta megnehezíteni a házigazda dolgát.

„A hozzáállással elégedett vagyok, minden meccsünket ilyen szellemben kell megvívni, mint a mait – mondta a mérkőzés után Robert Kilin szövetségi edző. – Aki ránéz az ellenél játékosainak klubjaira, hátterére, az láthatja, hogy a kétgólos vereségünk elsősorban a tapasztalat és a magasabb szintű futball hiányának tudható be. Nálunk akad, aki a magyar harmadosztályban futballozik, míg a portugálok többsége igen magasan jegyzett csapatban szerepel hétről hétre. Szégyenkeznünk nem kell a teljesítményünk miatt, most már teljes mértékben a következő feladatra kell koncentrálnunk.”

A csapat szeptember 3-án, Liechtenstein otthonában 6-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációt, a következő ellenfele pedig Albánia lesz jövő kedden, Felcsúton.

A korábbi tornákkal ellentétben, 2017-ben már 12 válogatott vesz részt a korosztályos Eb-n: a házigazda Lengyelország mellett a kilenc csoportgyőztes egyenes ágon kvalifikálja magát a tornára, míg a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőt játszik a maradék két helyért.

Eredmény – U21-es Eb-selejtező

Portugália-Magyarország 2-0 (1-0)

 

Magyarország: Nagy Gergely – Botka Endre, Lenzsér Bence (Vida Máté, 68.), Szilvási Péter (csk), Hangya Szilveszter – Kocsis Gergő, Forgács Dávid (Sallai Roland, 46.) – Prosser Dániel, Kleinheisler László (Balogh Norbert, 73.), Varga Szabolcs – Novothny Soma

Ajánlott videó

Olvasói sztorik