Foci

Storck nem Bödét dicsérte, hanem a csapatot

A magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya szerint az első félidőben is jól játszottunk. A feröeri csapatot meglepte Böde Dániel.

Csütörtökön este kicsit játszott az idegeinkkel a magyar labdarúgó-válogatott. A Feröer-szigetek elleni mérkőzés rémálomszerűen indult, bátortalanul játszott a csapat az első félidőben, a vendégek pedig egy nagy hiba után a vezetést is megszerezték. A szünet után aztán nagyot változott a játék képe, a csereként beállt Böde Dániel duplájával pedig a győzelem is meglett (2-1). Ezzel biztossá vált, hogy legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszunk, de az egyenes ági kijutás sem elképzelhetetlen. Sőt!

Storcknak az első félidő is tetszett

A megbízott szövetségi kapitány, Bernd Storck számára ez volt az első győzelem a válogatott élén a Románia és az Észak-Írország elleni döntetlen után. Így értékelt a német szakember:

“Már előzetesen is nehéz mérkőzésre számítottunk. Nem lepődtem meg a játékukon, mert egy nagyon jó focicsapatról van szó, nem csak rugdossák előre a labdát, hanem megpróbálnak passzolni. Próbáltunk támadni az elejétől kezdve, de nehéz helyzetbe kerültünk, mert korán gólt kaptunk. Ettől függetlenül elégedett voltam az első félidei játékunkkal. A második félidőben kockáztattunk, igyekeztünk nagyobb nyomás alá helyezni ellenfelünket, majd jött Böde két szenzációs gólja, de jó volt a támadások felépítése is. Összességében elégedett vagyok, hogy a pótselejtezőre már biztosan kvalifikáltuk magunkat.”

Az első félidei játékot látva adódott a kérdés: mi hangzott el az öltözőben a félidőben?

Mindenki csalódott volt, nem is beszélgettek egymással a játékosok. Ekkor elmondtam a két cserét és, hogy játszanak nyugodtabban, valamint figyeljenek a feröeri kontrákra. Nem izgultam, a csapat megmutatta, hogy tud küzdeni és meg tudja fordítani a mérkőzést.

Fotó: MTI
Böde két góllal jelezte, lehet rá számítani Fotó: MTI

Természetesen az újságírók főleg a nyerőemberrel, Böde Dániellel foglalkoztak, ám Storck a sokadik vele kapcsolatos kérdésre már azt felelte:

Nem Bödéről beszélünk, hanem az egész csapatról. Gratulálni kell az egész társaságnak.

Elmondta még, hogy maximálisan megbízott a csütörtöki kezdőcsapatban, amely egy nagy hibát leszámítva jól játszott az első félidőben. És szerinte ez a fontos, nem pedig az, hogy egy vagy két csatárral állunk fel.

Vasárnap ahhoz a Görögországhoz látogat az együttes, amely még nem nyert meccset a csoportban és az utolsó helyen kullog – csütörtökön például Észak-Írországban kapott ki 3-1-re.

“Nyerni akarunk Görögországban, mert nem tudhatjuk, hogy Románia mit ér el a Feröer-szigeteken. Görögország a nevek alapján még mindig a csoport egyik legjobbjának számít, elég csak megnézni, mely klubokban szerepelnek a futballistáik. Nagy meglepetés, hogy ők az utolsók.”

A feröeri kapitányt meglepte Böde

A dán Lars Olsen nem titkolta, akadtak meglepetések a magyar csapat összeállításában és játékában leginkább. Böde Dániellel például nem számoltak.

Gyorsan 1-0-s előnybe kerültünk és az első félidőben jól kézben tartottuk a mérkőzést. A két csere után aztán óriási nyomás alá kerültünk, főleg Böde Dániel miatt, aki nagy fizikumú, erős játékos. Sokáig elég jól helyt álltunk, de a magyarok megérdemelten vették át a vezetést. Volt két helyzetünk még, de nem sikerült egyenlíteni.

A szakember újságírói kérdésre elmondta: ugyanilyen elánnal lépnek majd pályára Románia ellen a zárófordulóban. Sőt, kiemelte, hogy otthon mindig jobban játszanak, mint idegenben.

Eredmény – Eb-selejtező, 9. forduló, F csoport

Groupama Aréna, 19 000 néző, v.: Robert Schörgenhofer (osztrák)

 

Magyarország – Feröer-szigetek 2-1 (0-1)

 

Magyarország: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Tőzsér Dániel (Németh Krisztián, a szünetben) – Bódi Ádám (Böde Dániel, a szünetben), Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Priskin Tamás, 75.)

Feröer-szigetek: Gunnar Nielsen – Jónas Tór Naes, Atli Gregersen, Ragnar Nattestad (Odmar Faero, 84.), Viljormur Davidsen – René Joensen (Gilli Sörensen, 78.), Solvi Vatnhamar, Rógvi Baldvinsson, Róaldur Jakobsen (Pól Jóhannus Justinussen, 62.), Kaj Bartalsstovu – Jóan Edmundsson

 

gólszerzők: Böde (63., 71.), illetve Jakobsen (11.)

sárga lap: Gera (36.), illetve Baldvinsson (18.), Gregersen (43., 93.)

piros lap: Gregersen (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik