Foci

A címvédő Spanyolország és Svájc is kijutott az Eb-re

Az ibériai együttes hozta a kötelezőt Luxemburg ellen, így készülhet Franciaországba. A svájciak San Marinót ütötték ki.

C csoport

A spanyol csapat hazai környezetben biztosíthatta be a biztos Európa-bajnoki részvételt, ez pedig simán össze is jött, Paco Alécacer és Santi Cazorla két-két gólt szerzett, a címvédő így 4-0-ra nyert és megnyerte a csoportját. Rossz hír ugyanakkor, hogy a Manchester City középpályása, David Silva bokaficam, a Juventus támadója, Alvaro Morata pedig szárkapocscsonttörés miatt már az első félidőben kiállni kényszerült. Sajtóhírek szerint Moratának körülbelül négy hónapot kell kihagynia.

A második helyért még Ukrajna és Szlovákia van versenyben, a két együttesnek jelenleg azonos a pontszáma, az egymás elleni eredmény azonban a szlovákoknak kedvez. Az ukránok pénteken Macedóniát verték, míg a szlovákok meglepetésre kikaptak hazai pályán Fehéroroszországtól, ám, ha hozzák az utolsó fordulóban a kötelező győzelmet Luxemburgban, akkor automatikusan jutnak ki a kontinenstornára.

E csoport

Az angolok nélkülözték a válogatottsági gólrekorder Wayne Rooney-t, ám így is magabiztosan tartották otthon a három pontot Észtország ellen: Walcott az első, Sterling a második félidő hajrájában talált be. A mérkőzésen Vad II István fújta a sípot.

A szigetországi együttesnek még megvan az esélye, hogy a történelem során hatodik csapatként hibátlan mérleggel jusson ki az Eb-re, ehhez még egy győzelem kell.

Svájc 7-0-val küldte haza San Marinót, így a helvétek is megváltották a jegyüket Franciaországba. Szlovénia némi meglepetésre csak ikszelt otthon Litvániával, így még nincs meg a csoport harmadik helye, bár kisebbfajta csoda kellene, hogy ne szerezzenek pontot San Marinóban a záró körben, az pedig már elég a pótselejtezőhöz.

G csoport

Zlatan Ibrahimovic is betalált a Liechtensteinben győztes svéd válogatottban, ugyanakkor az északiak nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ugyanis az oroszok is begyűjtötték a három pontot Moldovában, így őrzik a második helyüket.

A csoportelső osztrákok kétszer is hátrányba kerültek Montenegróban, ám mégis nyerni tudtak 3-2-re. A hazaiak számára így a matematikai esély is elszállt, hogy megszerezzék a csoport harmadik helyét.

Eredmények – Eb-selejtezők

C csoport:
Macedónia-Ukrajna 0-2 (0-0)
Szlovákia-Fehéroroszország 0-1 (0-1)
Spanyolország-Luxemburg 4-0 (1-0)

A csoport állása: 1. (és már kijutott) Spanyolország 24 pont, 2. Szlovákia 19, 3. Ukrajna 19, 4. Fehéroroszország 10, 5. Luxemburg 4, 6. Macedónia 3

 

 

E csoport:
Anglia-Észtország 2-0 (1-0)
Szlovénia-Litvánia 1-1 (1-0)
Svájc-San Marino 7-0 (1-0)

A csoport állása: 1. (és már kijutott) Anglia 27 pont, 2. (és már kijutott) Svájc 18, 3. Szlovénia 13, 4. Észtország 10, 5. Litvánia 10, 6. San Marino 1

 

G csoport:
Liechtenstein-Svédország 0-2 (0-1)
Moldova-Oroszország 1-2 (0-0)
Montenegró-Ausztria 2-3 (1-0)

A csoport állása: 1. (és már kijutott) Ausztria 25 pont, 2. Oroszország 17, 3. Svédország 15, 4. Montenegró 11, 5. Liechtenstein 5, 6. Moldova 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik