Foci

Ibrahimovic minden idők legjobb párizsi góllövője lett

A Paris Saint-Germain a svéd csatár duplájának is köszönhetően nyerte meg a Marseille elleni rangadót.

A francia labdarúgó-bajnokság 9. fordulóját igazi szuperrangadó zárta, a PSG fogadta a bajnoki rajtnál kissé beragadt Olympique Marseille-t. Az OM kissé meglepte a fővárosiakat, amikor a 30. percben vezetéshez jutott, ám pont a marseille-i gólszerző, Batshuayi hibázott nem sokkal később, amikor röviden hazatett labdájára lecsapott volna Ibrahimovic, Mandanda kapus pedig már csak szabálytalanul tudta megállítani a büntetőterületen belül – és még örülhet, hogy megúszta sárgával.

A svéd támadó maga végezte el az általa kiharcolt tizenegyest, amit magabiztosan értékesített. Sőt, pár perccel később, a 44. minutumban ismét a tizenegyespontról lőhetett, akkor egy kezezés miatt jutott büntetőhöz a PSG – ezt is bevarrta.

Ezzel a két találattal Ibrahimovic minden idők legeredményesebb PSG-játékosa lett, már 110 gólos, a portugál Pauletát előzte meg a vonatkozó rangsorban.

A második játékrészben főleg a PSG-nél volt a labda, ám ez meddő fölény volt, igazán nagy helyzete nem volt a hazaiaknak. Sőt, Trapp kapus szép csendben a meccs emberévé lépett elő, ugyanis kivédett egy büntetőt az 55. percben, majd a lefújásig még több nagy bravúrt bemutatott.

Győzelmükkel a párizsiak továbbra is magabiztosan vezetik a francia bajnokságot, öt pont az előnyük az Angers, Caen duó előtt. A Marseille csak a 16., ez már az ötödik veresége volt az együttesnek.

Eredmény – Ligue 1, 9. forduló

PSG – Olympique Marseille 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Ibrahimovic (41., 44. – mindkettőt 11-esből) illetve Batshuayi (30.)

Az összefoglaló:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik