Foci

Liverpooli derbi és Arsenal-United a Premier League-ben

Az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában két rangadót is rendeznek vasárnap.

Az angol labdarúgás kedvelői el vannak kényeztetve ezen a vasárnapon, ugyanis két rangadó is színesíti a programot. A játéknapot a liverpooli derbi nyitja: a házigazda és négy meccs óta veretlen Everton egész héten készülhetett az ütközetre, míg az egyelőre hullámzó teljesítményt nyújtó FC Liverpool játékosai a csütörtöki Európa Liga-találkozóval a lábukban lépnek pályára (FC Liverpool-Sion 1-1). A Vörösök magyar kapusát, Bogdán Ádámot várhatóan ezúttal is a cserék közé nevezi majd Brendan Rodgers vezetőedző.

Ami az összesített mérleget illeti, az a Liverpoolnak kedvez, az eddigi 224 meccsből ugyanis 88-at ők nyertek, volt 70 döntetlen, míg az Evertonnak 66 alkalommal sikerült győztesen elhagyni a pályát. Az Evertonnak az utóbbi időben nem megy annyira a városi rivális ellen, a kékek legutóbb 2010-ben tudták legyőzni a Poolt. Ha megszakadna ez a rossz sorozatuk, az könnyen Rodgers állásába kerülhetne, az angol lapok ugyanis egyöntetűen állítják, egy újabb vereség után menesztik a Vörösök északír menedzserét.

Ezt követi majd az Arsenal és a Manchester United összecsapása. A jelenleg negyedik helyen álló londoni együttes vezetőedzője, Arséne Wenger az elmúlt napokban, hetekben rengeteg kritikát kapott, miután tanítványai két váratlan vereséggel kezdték a Bajnokok Ligája küzdelmeit. Viszont ami a hazai pontvadászatot illeti: ha nyernek vasárnap az MU ellen, pontszámban beérik riválisukat.

Ugyanakkor a Vörös ördögök a legutóbbi négy mérkőzésükön nem kaptak ki az Emirates Stadionban, az előző idényben ráadásul épp az Arsenal otthonában aratták első idegenbeli sikerüket Louis van Gaal irányítása alatt. A Unitednek még nem sikerült a Premier League-ben öt egymást követő bajnokit veretlenül lehozni az Ágyúsok ellen, bár erre most minden esélyük megvan, mivel a manchesteri alakulat remek formában várja a találkozót.

A Premier League vasárnapi programja

Everton – Liverpool, 14.30

Arsenal – Manchester United, 17 óra

Swansea – Tottenham, 17 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik