Foci

Jön a német klasszikus, Münchenbe látogat a Dortmund

A Bundesliga 8. fordulójának szuperrangadóját Münchenben rendezik vasárnap 17 óra 30 perctől, ahol a százszázalékos teljesítménnyel éllovas Bayern a második helyen álló Dortmundot fogadja. A müncheniek fantasztikus formában vannak, a csatár Robert Lewandowski pedig ontja magából a gólokat, az elmúlt három mérkőzésén tízszer talált be az ellenfelek kapujába.

A Borussia Dortmund is remekül kezdte a szezont, ugyanakkor a legutóbbi két bajnokiján csak ikszelt a BVB, valamint a csütörtöki, PAOK elleni Európa-liga meccsén is döntetlent játszott. Csatárposzton a dortmundiak is rendben vannak, Pierre-Emerick Aubameyang ugyanis az ezt megelőző hét forduló mindegyikén eredményes tudott lenni, ami Bundesliga-rekord.

A két tréner miatt is érdekes lesz az összecsapás, Thomas Tuchel ugyanis nem titkolja, az ő játékfelfogására hatalmas hatással volt Pep Guardiola Barcelonája. A két szakember tavaly decemberben egy müncheni bárban találkozott, ahol mi másról beszéltek volna órákon át, min a taktikáról.

Guardiola a legjobb, még ha nem is vallja be. Nagy hatással volt rám a Barcelona játéka, mint szurkoló, akkor rengeteget tanultam.

Eddig 92 német klasszikust játszottak a Bundesligában, a Bayern München ebből 41-et megnyert, 23-szor a Dortmund örülhetett, 28 alkalommal pedig osztoztak a pontokon a csapatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik