Foci

Kikapott a Barca a hősiesen küzdő Sevillától

Az andalúz labdarúgócsapat hazai pályán győzte le 2-1-re a címvédőt.

Szombaton délután a bajnoki címvédő Barcelona labdarúgócsapata Sevillában vendégeskedett. A katalánok a sérült Lionel Messi távollétében is veszélyesen játszottak, az első félidőben több lehetőségük is volt a gólszerzésre a nagyon lelkesen futballozó andalúzok ellen.

Neymar szabadrúgása után a labda például ide-oda pattogott a kapus és a kapufa között, majd a gólvonalon is végiggurult és még Piqué is befejezhette volna az akciót, de Tremoulinas önfeláldozó bevetődése megmentette a Sevillát, Suárez pedig kiszorított helyzetből a kapufára bombázott. Az uruguayi játékosnak a folytatásban sem volt szerencséje, tekerése a léc és a kapufa találkozásánál találta el a kaput. 0-0-val vonultak szünetre a csapatok.

Neymar szabadrúgása:

A második játékrész kezdetén a Sevilla gyors egymásutánban két gólt szerzett, előbb Krohn-Deli, majd Iborra vette be a visszatérő Claudio Bravo kapuját. A Barcelona ment előre a szépítés reményében, azonban Sergio Rico kapus remek napot fogott ki, több nagyszerű védést is bemutatott. Kis híján Neymar büntetőjét is kivédte a 74. percben, az irányt érezte, a labda azonban átpattant a keze felett.

A lendületbe jött Barca kis híján egyenlített is, Sandro azonban a kapufát találta el. Nyomott a lefújásig a Barcelona, ám nem sikerült egyenlíteni, a Sevilla hősiesen védekezett a hajrában és megőrizte előnyét a lefújásig.

Eredmény – La Liga, 7. forduló

Sevilla – Barcelona 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Krohn-Deli (52.), Iborra (58.) illetve Neymr (74. – 11-esből)

Granada – Deportivo La Coruna 1-1 (0-1)
Espanyol – Sporting Gijón 1-2 (0-1)

Krohn-Deli gólja:

Iborra gólja:

Neymar gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik