Foci

Mourinho visszatért Portóba, majd vereséggel távozott

A Valencia Franciaországban javította ki a hazai botlást.

FC Porto – Chelsea 2-1 (1-1)

Jose Mourinho visszatért korábbi sikerei színhelyére, hiszen 2003-ban UEFA-kupát, egy évvel később pedig a Bajnokok Ligáját nyerte meg a portugál csapattal.

A Chelsea jól kezdett, kétszer is Iker Casillas védett nagyot, előbb egy átlövés, majd Pedro ziccere után. A kiegyenlített mérkőzésen viszont a Porto szerezte meg a vezetést, a 39. percben Brahimi lövését még hatalmas bravúrral védte Begovic, a kipattanót André André lőtte a hálóba (1-0).

Még az első félidő ráadásában összejött a londoni gárda egyenlítése. Willian csavart be egy szabadrúgást, a semmit sem látó Casillas mozdulni sem bírt (1-1).

A fordulás után újra a portugáloknál volt az előny, egy szöglet után a rövidre mozgó Maicon csúsztatott Ramires mellett az alsó sarokba (2-1). Két perc múlva Diego Costa csavart a keresztlécre. A továbbiakban még volt egy portói kapufa, valamint a ráadásban meg nem adott büntető a Chelsea javára Marcano kezezése után.

Maccabi Tel-Aviv – Dinamo Kijev 0-2 (0-1)

A Chelsea otthonában sima vereséget szenvedő Maccabi a döntetlennel nyitó Dinamo ellen sem kezdte jól az összecsapást, Andriy Yarmolenko már a negyedik percben gólt szerzett. Derlis Gonzalez kiváló labdája után gurított a jobb alsóba (0-1).

A hazaiak gyorsan válaszolhattak volna, de Eran Zahavi gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A folytatásban maradt a kiegyenlített játék.

A második játékrészben hamar megduplázták előnyüket az ukránok, Junior Moraes tizenegy méterről csavart a bal felsőbe (0-2). A hazaiknál kezdőként 61 percet játszott a korábban Újpesten és Székesfehérváron is megforduló Nikola Mitrovic.

Olympique Lyon – Valencia 0-1 (0-1)

A döntetlennel rajtoló Lyon ellen próbált meg javítani a hazai vereség után a Valencia. Az első félidő során a hazaiak lőttek két kapufát, gólt viszont Sofiane Feghouli szerzett, aki a 42. percben bődületesen nagy gólt vágott a rövid felsőbe (0-1).

A fordulást után hiába tett meg mindent a Lyon, nem sikerült egalizálni.

Zenit – Gent 2-1 (1-0)

Az oroszok kiválóan kezdtek a nyitókörben, a Gent ellen is sikerült megszerezniük a vezetést, tíz perccel a szünet előtt Artem Dzyuba fejelt Hulk beadása után a jobb sarokba (1-0).

A fordulást követően hamar egyenlítettek a belgák, a hosszú sarkon érkező Thomas Matton kapásból lőtt a hálóba (1-1). Sokáig nem maradt iksz, megint Hulk jegyzett egy gólpasszt, ezúttal viszont Oleg Shatov emelt a kapus felett a hálóba (2-1).

Eredmény – Bajnokok Ligája

G csoport:
FC Porto – Chelsea 2-1 (1-1)
Gólszerző: André André (39.), Maicon (52.) illetve Willian (45+2.)

Maccabi Tel-Aviv – Dinamo Kijev 0-2 (0-1)
Gólszerző: Yarmolenko (4.), Moraes (50.)
H csoport:
Olympique Lyon – Valencia 0-1 (0-1)
Gólszerző: Feghouli (42.)

Zenit – Gent (1-0)
Gólszerző: Dzyuba (35.), Shatov (67.) illetve Matton (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik