Foci

Mourinho: Nincs érinthetetlen játékos a csapatban

Felhívták rá a játékosok figyelmét, hogy senkinek nincs biztos helye a kezdő tizenegyben.

Kifejezetten gyatrán kezdte a szezont a bajnoki címvédő Chelsea, amely hét forduló után csak a 14. helyen áll a tabellán. A londoni Kékek kedd este a Porto vendégeként küzdenek majd a három pontért a Bajnokok Ligája második fordulójában.

José Mourinho az előző két Premier League-meccsen nélkülözte John Terry-t, de Branislav Ivanovicot és Cesc Fabregast is rengeteg kritika érte az elmúlt időszakban.

Érinthetetlenek a labdarúgásban – csak a kiegyensúlyozott játékkal érdemelheted ki ezt a státuszt. A foci a máról szól. Most nincs érinthetetlen a csapatomban – nyilatkozott a tréner a hétfői sajtótájékoztatón.

Hozzátette, az első Chelsea-nél töltött érájában – még 2006-ban – nyolc játékosa kirobbanthatatlan volt a kezdő tizenegyből. Név szerint említette közülük Didier Drogbát, Ashley Cole-t, Frank Lampardot és John Terry-t.

“Fantasztikus labdarúgókból áll össze az együttesünk, ők nyertek nekünk bajnokságot tavaly. De a foci nem a tegnapról szól, mindig következetesnek kell lenned. Nem kell sikert sikerre halmoznod, hogy győztes legyél, de mentálisan erősnek kell maradnod a hét minden napján.”

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A keddi rangadón pályára léphet Diego Costa, a spanyol csatár eltiltása ugyanis nem érvényes a nemzetközi kupákra. Arra a kérdésre, szeretne-e 11 Diego Costát szerepeltetni, így felelt Mourinho:

Minden meccset elveszítenénk. mert imádják őt eltiltani. Egy idő után nem tudnánk kiállni. Örülök, hogy csak egy van belőle és addig játszatom, amíg megint el nem meszelik majd.

Mourinho a Real Madridnál töltött éveiben mellőzte Iker Casillast, aki ma már a Portót erősíti. Amint szó esett a kapusról, a portugál félbeszakította a felszólaló újságírót.

“Ha Casillasról akar kérdezni, üdvözölni fogom a meccs előtt és a lefújást után. Téma lezárva.”

Bajnokok Ligája –  A 2. forduló keddi programja:

E csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
BATE Boriszov (fehérorosz)-AS Roma (olasz) 20.45
F csoport:
Bayern München (német)-Dinamo Zagreb (horvát) 20.45
Arsenal (angol)-Olimpiakosz (görög) 20.45
G csoport:
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Kijev (ukrán) 20.45
FC Porto (portugál)-Chelsea (angol) 20.45
H csoport:
Olympique Lyon (francia)-Valencia (spanyol) 20.45
Zenit (orosz)-Gent (belga) 20.45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik