Foci

A ráadásban nyert a Honvéd, a hajrában mentett pontot a Vasas

Cserejátékosának köszönheti az egy pontot a Debrecen.

Budapest Honvéd – Diósgyőr 2-1 (1-0)

Az első félidőben mindkét fél előtt adódtak nagy helyzetek, a vendégek kapufát is lőttek, ám sokáig nem született gól, aztán a hajrában megszerezték a vezetést a hazaiak.

A fordulás után szinte azonnal egyenlíteni tudott a Diósgyőr, majd a Honvéd pillanatai következtek. A hazaiak kapufáig, s több nagy helyzetig eljutottak, de nem találtak kapuba. Aztán az utolsó pillanatokban egy szabadrúgás után Kamber megszerezte a győzelmet a Honvédnak.

Swietelsky-Haladás – Vasas 1-1 (0-0)

Kiegyenlített játék folyt a pályán az első félidőben, a Vasas nem állt be védekezni, ezzel együtt nem volt túlságosan nagy az iram és komoly gólhelyzet sem alakult ki.

A második játékrész elején megszerezte a vezetést a Haladás, de azután nem erőltette a támadásokat. Ezzel együtt jó darabig sikerült megőriznie előnyét, mert a Vasas játékából hiányzott az átütő erő. Pár perccel a vége előtt azonban jött az egyenlítés buktatásért megítélt büntetőből, majd a fővárosiak előtt akadt még helyzet, így akár meg is nyerhették volna a mérkőzést.

Paks – Debrecen 1-1 (1-0)

Meglehetősen gyorsan, mindössze nyolc perc után megszerezte a vezető gólt a Paks, ezt követően pedig azonnal taktikát is váltott: átadta a területet a vendégcsapatnak, s ellentámadások vezetésével próbált veszélyeztetni. A Debrecen igyekezett élni a felkínált lehetőséggel, s gyakorlatilag végigtámadta az első félidőt, de nem sikerült egyenlítenie.

Fordulás után hamar újabb gólt szerzett a hazai együttes, ezt azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Valamivel több mint negyedóra múlva a csereként beállt Tisza révén sikerült a kapuba találnia a DVSC-nek, amely ezután is többet birtokolta a labdát, a fordítás viszont nem jött össze neki. Az utolsó percekben a Paks mozgósított nagy erőket a győzelemért, de nem járt sikerrel.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Budapest Honvéd – Diósgyőr 2-1 (1-0)
Gólszerző: Vernes (45.), Kamber (91.) illetve Barczi (50.)
Swietelsky-Haladás – Vasas 1-1 (0-0)
Gólszerző: Gaál (52.) illetve Kenesei (87. – büntetőből)
Paks – Debrecen 1-1 (1-0)
Gólszerző: Bartha (8.) illetve Tisza (63.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik