Foci

Edzője elmondta, miért mellőzi Stiebert

A magyar focidrukkerek fájó szívvel szemlélhetik eddig a Bundesliga 2015/16-os szezonját, ugyanis sem Szalai Ádám, sem Stieber Zoltán nem játszott még. Sőt, nem is nevezi őket a meccsekre sem a Hoffenheim, sem a Hamburg.

Bruno Labbadia, a hamburgiak trénere csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a hétvégi, Schalke elleni bajnoki előtt, ahol a válogatott szélsőről is szót ejtett. A klubhonlapon megjelent nyilatkozatában meglepő kijelentést tett:

A személyi döntéseket mindig nehéz meghozni, de én vagyok az edző és azt kell szem előtt tartanom, ami a csapatnak jó. Vannak a keretben nehéz esetek, ilyen Stieber is. Nem érheti kritika a hozzáállását, rendesen edz, jó személyiség és keményen megdolgozik azért, hogy lehetőséget kapjon. Ugyanakkor a csapat a mostani összeállításban jól szerepel, nincs szükség változtatásra, vagy csak apróbbakra.

Mindez azért furcsa, mert Stieberről, aki az előző szezonban 25 bajnokin három gólig jutott, korábban nem lehetett olyat hallani, hogy nehéz eset lenne. Mindenesetre, ha így folytatódik, azaz továbbra sem játszik, akkor vélhetően eligazol majd Hamburgból, a nyáron is felvetődött, hogy klubot vált.

A HSV egyébként a tavalyi gyengélkedés után egész jól kezdte a bajnokságot, hat forduló alatt már három győzelme és egy döntetlenje volt két vereség mellett. Igaz, a múlt szombati, Frankfurt elleni hazai iksznél sokáig a hazaiaknak állt a zászló, ám a második félidőre elfogyott az ötlet a hamburgiak játékából.

Lehet épp Stieber lendíthetett volna a HSV teljesítményén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik