Foci

A románverők még most sem hiszik el, mit tettek

Ezen mi nem csodálkozunk. Bármilyen sportágban, a hosszabbítás utolsó másodpercében nyerni katarzis. Különösen Románia ellen és fociban. Még, ha "csak" teremben is.

Hétfőn a magyar futsalválogatott története során harmadízben jutott ki az Európa-bajnokságra (2005, 2010, 2015). Ifjabb Knézy Jenőt úgy még nem hallottuk góóóólt üvölteni, mint a magyar-román meccs hosszabbításának utolsó másodpercében, amikor Öreglaki Norbert felívelését Dróth Zoltán a kapuba csúsztatta. Felrobbant a debreceni Főnix-csarnok, ezzel lett meg a 4-3.

A közösségi médiában a Drot(h)tore becenevet adták a gólszerzőnek, aki az mno.hu-nak elevenítette fel a történteket hosszabban.

“Még mindig nem bírom felfogni, hogy mi történt velünk. Illetve, nem, ez nem igaz. Mikor a románok két és fél perccel a vége előtt 3-2-re vezettek, éreztem, tudtam, hogy a végén úgyis mi győzünk. Éreztem a csapatban az erőt, addig is jól játszottunk, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, csak nem volt szerencsénk a befejezéseknél. A végén, a legjobbkor voltam a legjobb helyen. Ezerből egy ilyen mérkőzés van, amikor az utolsó másodpercben telt ház előtt, éppen a románok ellen szerzel győztes gólt. Ez nekem megadatott. Hatalmas élmény volt!” – fogalmazott a Győri ETO futsalosa.

Fotó: MTI
Dróth Zoltán (11-es mezben) a labdáért küzd Fotó: MTI

A spanyol szövetségi kapitány, Sito Rivera rendkívül keményen megdolgoztatta a válogatottat, aminek meg lett a gyümölcse. “Megérdemeltük ezt az estét. Távol a családtól, elzárva a külvilágtól egy hónapig edzőtáboroztunk a románok elleni meccs előtt, elképesztő, hogy mennyit dolgoztunk ezért a sikerért” – fogalmazott Dróth, aki az egész magyar futsal-család sikereként tekint győzelmükre.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik