Foci

A 89. percben cserélt a Manchester City, ezzel foglalkozik most az egész angol sajtó

George Evans kedd este szép csendben történelmet írt a dúsgazdag angol focicsapatnál.

A Manchester City labdarúgócsapata kedden, a Sunderland otthonában nyert 4-1-re az angol Ligakupában. A nyári szerzemények közül Kevin De Bruyne és Raheem Sterling is betalált az ügyeletes gólzsák Sergio Agüero mellett, ám szerdán mégsem velük volt tele az angol sajtó. Hanem a 20 éves Geroge Evansszel.

Pedig csak a 89. percben állt be csereként.

Akkor miért lett belőle címlap sztori? Mert ő a klub történetében az első, aki minden korosztályban képviselte a Manchester Cityt. Amióta olajmilliárdosok kezébe került a klub, nem éppen az a jellemző, hogy a saját utánpótlásukból építenek be játékosokat. Sokkal inkább az, hogy zsákszám költik a pénzt sztárokra, vagy feltörekvő, de máshol már bizonyított labdarúgókra.

Evans még csak 6 éves volt, amikor elkezdett focizni a Citynél, az U8-tól kezdve az U18-ig minden korosztályban pályára lépett a csapat színeiben. A középpályásként és védőként is bevethető játékos ebben játszott már az U21-ben is, kedden este pedig az első csapatnál.

Nem találom a szavakat. Ez életem legszebb napja. Mindig is nagy szurkolója voltam a Citynek, hihetetlenül boldog vagyok. Tényleg nem találom a szavakat.

Az angol labdarúgásnak napjainkban épp a George Evansekra van szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik