Foci

Apa, milyen egy futballmérkőzés hangulata? Nem tudom kisfiam, mi magyarok vagyunk…! 

Hrutka János  Fradi-ikon az újpestieket védi és beszól az MLSZ-nek.

Hrutka János posztolt egy hosszabbat közösségi oldalán. Azt írta többek közt: “Az MLSZ 2 millióra büntette az Újpestet? Miért? Mert 9x (bár csak ennyi lett volna) szidták szeretett csapatomat!? Mert transzparenst függesztettek ki!? Mert meggyújtottak pár görög tűzet!? Ez kinek fájt? Kit bántott az MLSZ ellenőrön és pár fotelben helyet foglalón kívül? Ez hozzátartozik egy Dortmund-Bayern-hez, egy Dortmund-Schalke-hoz… és egy Újpest-Fradihoz is!”

Az unikális, hogy Hrutka egykori Fradi-játékosként az újpesti szurkolók mellett áll ki, az már kevésbé, hogy kritikával él az MLSZ szurkolókkal szembeni felfogása, a “rendbontásokért” kirótt összegek oka, annak nagysága ellen. Utóbbit rengetegen megtették már az elmúlt években. A védő igazát külföldi, első sorban a szurkolói kultúra etalonjaként számon tartott német bajnokságból választott videókkal támasztja alá.

Mondjuk valóban, érdekes statisztika, hogy nyolc forduló alatt a lila-fehér klub egymaga több büntetést fizetett (4,9 millió) eddig, mint a tizenegy másik egylet együttvéve (Debrecen 1,4 millió, Videoton 800 ezer, Diósgyőr 700 ezer, Honvéd 350 ezer, Vasas 250 ezer, FTC és Haladás 100 ezer). Jelentős a különbség.

Megjegyzendő, az is ritka, ha a poszt, amelyet nem több tíz, vagy százezer rajongóval bíró közszereplő tesz közzé ekkora érzelemnyilvánítást vált ki. A labdarúgó válogatott és a Fradi egykori belső védőjének követőszáma nem mérhető Hosszú Katinkáéhoz, vagy a tornász Berki Krisztiánéhoz, ehhez képest bejegyzése egyszerű földi halandóként majd 900 lájkot, 200 fölötti megosztást és több tucat hozzászólást generált. Ezt meglehet, már az MLSZ illetékeseinek is érdemes lenne észrevenni, netán elgondolkodni a miérten.

Az MLSZ-ellenőr nyilván tartsa be a szövetség által előírt szabályt! De meglehet, akárcsak a szurkolói kártya kötelező használatán, a “szurkolói rendbontások” meghatározásán is érdemes lenne kicsit puhítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik