Foci

BL: olasz “melósok” próbálják megállítani a Cityt

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az angol bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető Manchester City vendége lesz az előző szezonban döntős Juventus.

A nyitókör keddi játéknapján pályára lép egy-két sztáregylet, de például a Real Madrid, a Manchester United és a Paris Saint-Germain mérkőzése sem annyira pikáns, mint a tavalyi BL-döntős, az olasz bajnoki címvédő manchesteri fellépése.

Szögezzük le, nyitánynak soha rosszabbat. A Manchester City igazi gigaklubbá nőtte ki magát 2008 óta. Akkor vette meg Manszúr sejk az 1880-ban alapított patinás angol egyletet és azóta nem jelent gondot az aktuális sztárok Etihad Stadionba csábítása.

Ettől függetlenül a hét év alatt a klubba pumpált euró százmilliók is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a Manchester City egyszer is bejusson a negyeddöntőbe. Mert hiába nyertek 2012-ben és 14-ben is angol bajnoki címet, az eddigi négy BL-főtáblás szereplés alkalmával se Roberto Mancininek, se Manuel Pellegrininek nem sikerült az egyenes kieséses szakasz legjobb nyolc csapata közé vezényelnie tanítványait.

A City ötödször, a chilei edző harmadjára fut ennek neki és mivel tanítványai rendkívül magabiztosan rajtoltak a Premier League-ben – első öt meccsüket megnyerték, 11 gólt szereztek, s egyet sem kaptak -, most talán az eddigieknél is nagyobb magabiztossággal tekintenek a jövőbe.

Ennek ellenére mi nem vennénk mérget már a City csoportkörből való továbbjutására sem. A BL D-csoportja talán a legnehezebb négyes. A Juventus, a Sevilla, vagy a Borussia Mönchengladbach költségvetése hiába nagyságrendekkel kisebb a Manchester Cityénél, ettől még bármelyik alakulat képes lehet arra, hogy december 6-án, a hatodik, záró csoportmérkőzések napján az első két hely valamelyikén végezzen.

BL-csoportkör, keddi program:

A csoport:
Paris Saint-Germain (francia)-Malmö (svéd) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45

B csoport:
PSV Eindhoven (holland)-Manchester United (angol) 20.45
VfL Wolfsburg (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45

C csoport:
Benfica (portugál)-Asztana (kazah) 20.45
Galatasaray (török)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45

D csoport:
Manchester City (angol)-Juventus (olasz) 20.45
Sevilla (spanyol)-Borussia Mönchengladbach (német) 20.45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik