Foci

Amerika megbosszulta magát, páratlan sérüléshullám csapott le a Barcára

Már a hétvégi meccs sem úgy kezdődött, ahogyan azt előző szezonban megszokhattuk, ugyanis Claudio Bravo helyett Marc-André ter Stegen védett, a chilei ugyanis megsérült egy edzésen.

Ugyanígy sérült, vagy sérült volt az épphogy elkezdődött szezon során Douglas, Jordi Alba, Adriano, Dani Alves, Sergi Roberto és a fentebb említett Bravo és Thomas Vermaelen. Ez 7 ember, szeptember közepén. Ennek pedig a nyári amerikai túra az oka, amikor a

csapat 10 nap alatt elutazott Barcelonából Los Angelesbe, onnan San Franciscoba, majd Washingtonba, majd vissza Spanyolországba. Ez összesen 20.619 kilométer, előtte meg volt egy Copa America.

Így nem csoda, hogy a hét sérült mindegyike izomsérülés, nézzük sorba.

  1. Douglas: a védő a Chelsea elleni, nyári felkészülési meccsen sérült meg, két hónapra dőlt ki, a jobb combhajlító izmában van szakadás.
  2. Jordi Alba: már játszott a hétvégén az Atlético ellen, visszatért a védelembe, előtte azonban sérüléssel bajlódott. Az AS Roma elleni Gamper-kupa mérkőzésen sérült meg, szintén a jobb lábára, neki nem szakadt az izom, csak húzódott.
  3. Adriano: ő is védő, már padozott a hétvégén, a spanyol Szuperkupa visszavágóján sérült meg, ágyéksérülése volt egy húzódás következtében.
  4. Dani Alves: a Bilbao elleni bajnokin sérült meg, jobb lábában a közelítő izom. Kell-e mondani, hogy védő?
  5. Sergi Roberto: Enrique egyik új kedvence a fiatal középpályás. A Malaga ellen, a második fordulóban sérült meg, izomproblémái voltak. A hétvégén már játszott az Atlético ellen.
  6. Claudio Bravo: a kapus edzésen szenvedett sérülést a bal vádlijában. Három hét közötti pihenő vár rá.
  7. Thomas Vermaelen: a legújabb sérült, a hétvégi meccsen cserélték le, pedig a csapat legjobbja volt ebben a szezonban, annak ellenére, hogy az előző szezont szinte teljes egészében kihagyta sérülés miatt. Neki is a bal vádlija sérült meg, három hét pihenő vár rá.

Szakírók szerint a sérülések oka a sok nyári utazás, az amerikai túra. De arra meg szükség van, elsősorban azért, hogy a tengerentúli piacokat is meghódítsa a csapat, ez pedig bevételt jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik