Foci

Krízisben a Chelsea, Fabregas nullázott, már övék a leggyengébb védelem

Kevesebb pontjuk van, mint amennyi meccset lejátszottak, ráadásul már 12 kapott gólnál járnak.

Az első négy fordulóban eddig mindössze egyszer, a West Brom otthonában tudott nyerni a Chelsea a bajnokságban. A válogatott szünet után a Goodison Parkban, az Everton ellen javíthatott volna az észak-londoni alakulat.

Muhamed Besic, a Ferencváros korábbi játékosa a találkozó első perceiben megsérült és hamar le kellett cserélni. Helyét Naismith vette át, a középpályás pedig főszereplővé lépett elő a rangadón.

A skót mindössze nyolc perce volt a pályán, amikor egy tetszetős akció végén a Courtois sérülése miatt a kezdőben helyet kapó Asmir Begovic hálójában stukkolt.

Szinte még a bekapott találatot emésztgette a Chelsea, amikor Naismith távoli lökete talált utat a bal alsó sarokba.

Még a szünet előtt szépíteni tudott ugyanakkor a bajnoki címvédő, Matic jó 25 méterről lőtt védhetetlenül a ficakba.


A három pont sorsa a hajrában dőlt el véglegesen, amikor is az Everton ismét betalált, a gólszerző pedig ki más lett volna, ha nem Naismith.

Érdekesség, hogy a Bundesliga előző szezonjában botrányosan szereplő Borussia Dortmundnak öt forduló után már hét pontja volt, míg a Chelsea-nek most csak négy van a Premier League ugyanezen szakaszában.

Ráadásul a Kékek már 12 gólt kaptak a bajnokságban, ezzel pedig övék a legrosszabb védelem az élvonalban.

A Chelsea-szurkolók pedig most ne nézzenek ide. Cesc Fabregasnak 0 sikeres szerelése, 0 megnyert fejpárbaja, 0 labdaszerzése, 0 gólpassza, 0 lövése és 0 indítása volt a meccsen.

És egy másik megdöbbentő adat a végére: Naismith az első játékos a Premier League történetében, aki mesterhármasig jutott a Mourinho által vezényelt Chelsea ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik