Foci

Megvan a második Eb-résztvevő, a hollandok bohócot csinálnak magukból

Az Oranje Törökországban is kikapott, így maximum pótselejtezőn vívhatja ki a továbbjutást. A csehek már biztosan ott lesznek Franciaországban.

Szombaton Anglia San Marino legyőzésével elsőként biztosította be a helyét a 2016-os Európa-bajnokságon, vasárnap pedig újabb csapatoknak adódott esélye erre.

Például a cseheknek, akik az A csoportban Lettország otthonában léptek pályára. Limbersky és Darida góljaival már az első játékrészben eldőlt a három pont sorsa, hiába szépítettek a lettek a második félidőben.

De kellett ám a hollandok segítsége is a cseh örömhöz.

Danny Blind fiai néhány napja kikaptak Amszterdamban Izlandtól, ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodorták magukat. Most a törökök látták őket vendégül, de nem ilyen fogadtatásra számítottak.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A hetedik percben Hollandia minden bizonnyal a selejtezősorozat legócskább védekezését mutatta be, Ozyakup pedig köszönte szépen és megszerezte a vezetést Törökországnak.

A félidő derekán Turan tört be a 16-oson belülre, és bár lövése gyenge volt, Cillessen biztos ami biztos alapon bepotyázta azt.


A meccs hajrában feltették az i-re a pontot a hazaiak, Burat Yilmaz volt eredményes, de a védők közreműködése nélkül ez sem sikerült volna.

A helyzet a következő:Két fordulóval a vége előtt Csehországnak 7 pont az előnye az élen a harmadik Törökországgal szemben, így biztos Eb-résztvevő. Hollandiának 8 pont a hátránya a negyedik helyen a második Izland mögött – amely ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszott -, így már csak pótselejtezőn vívhatják ki a továbbjutást.

Walesnek még várnia kell picit az ünnepléssel, mert ikszeltek otthon Izraellel és maradt a válogatottak közti öt egységnyi különbség, ami két meccs alatt elméletben ledolgozható.

Eredmények – Európa-bajnoki selejtező, 8. forduló:

A csoport:
Lettország-Csehország 1-2 (0-2)
Törökország-Hollandia 3-0 (2-0)

B csoport:
Wales-Izrael 0-0 (0-0)

H csoport:
Málta-Azerbajdzsán 2-2 (0-1)
Norvégia-Horvátország 2-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik