Foci

Tovább folytatódott az izlandi csoda, nagy bajban Hollandia

Az új szövetségi kapitány is vereséggel rajtolt. A legutóbbi világbajnokság bronzérmese csak a törökök bakijának köszönheti, hogy pótselejtezős helyen maradt.

A jövő évi franciaországi kontinensviadalra pályázó Hollandia az utolsó szalmaszálba próbált meg belekapaszkodni Izland ellen. Amennyiben az új szövetségi kapitány, Danny Blind csapata sikerrel vette volna a mérkőzést az A-csoportban, két pontra megközelítette volna az éllovas északiakat.

Borzasztóan indult az összecsapás az Oranje számára, Arjen Robben már a 31. percben megsérült, lágyékával akadtak problémák. Az is biztossá vált, hogy a szélső kénytelen lesz kihagyni a vasárnapi Törökország elleni sorsdöntő meccset. Itt még nem ért véget a hazaiak vesszőfutása, pár perccel később Bruno Martins Indit ütésért kiállította a játékvezető.

A második játékrész elején Gregory van der Wiel szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Gylfi Sigurdsson belőtte. Néhány minutummal később a kapufát is eltalálták a vendégek, majd Cillessen mentett nagyot.

A folytatásban megtartotta egygólos előnyét Izland, így fél lábbal már az Európa-bajnokságon érezheti magát.

A csoport másik két mérkőzésén Csehország hátrányból fordítva nyert Kazahsztán ellen, míg a törökök hatalmas esélyt szalasztottak el hazai pályán. Lettország ellen vezettek Selcuk Inan góljával, de a vendégek a ráadásban egyenlítettek. Mindez azt jelenti, hogy Törökország nem tudta megelőzni a hollandokat, így maradt a csoport negyedik helyén.

Eredmény – Eb-selejtező, A-csoport

Hollandia – Izalnd 0-1 (0-0)
Gólszerző: Sigurdsson (51. – tizenegyesből)
Kiállítva: Martins Indi (33.)

Csehország – Kazahsztán 2-1 (0-1)
Gólszerző: Skoda (74., 86.) illetve Logvinenko (21.)

Törökország – Lettország 1-1 (0-0)
Gólszerző: Selcuk Inan (77.) illetve Sabala (91.)

A csoport állása (hét forduló után): 1. Izland 18 pont, 2. Csehország 16 pont, 3. Hollandia 10 pont, 4. Törökország 9 pont, 5. Lettország 4 pont, 6. Kazahsztán 1 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik