Foci

Magyar-román: fokozott ellenőrzés lesz

A fővárosban, a Groupama Arénában pénteken 20:45-től rendezik meg a Magyarország-Románia Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzést, ezért a Készenléti Rendőrség parancsnoka fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes közigazgatási területére.

A fokozott személy- és gépjármű-ellenőrzés csütörtök reggel 6 órától szombat délig tart majd, annak keretében a rendőrök embereket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Sport24 kérdésére elmondta: “A MLSZ 1100 jegyet küldött a román szövetségnek, ami információnk szerint rövid időn belül el is fogyott. Arról, hogy a szurkolók milyen közlekedési eszközzel érkeznek nincs hivatalos információnk. A román szurkolók a stadion mellett kialakított zónába érkeznek és onnan lépnek majd be a stadionba”.

 Naponta több vonat is érkezik Romániából
Forrás: elvira.hu 

Nem zárható ki azonban, hogy lesznek olyan szurkolók, akik Bukarestből vonattal jönnek a román csapatot buzdítani. Romániából a Keleti és a Nyugati Pályaudvarra érkeznek szerelvények és ez a jelenlegi kaotikus helyzetben, a menekültek miatt bonyodalmat okozhat. 

A Román Labdarúgó-szövetség mindeközben arról tájékoztatott a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy azok a szurkolóik, akiknek szemben szankciók állnak fent romániai sporteseményen történt balhék miatt, mégis rendelkeznek jeggyel a Magyarország–Románia találkozóra és elutaznak Budapestre azok nem léphetnek majd be a Groupama Arénába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik