Foci

Ez nem vicc: a Puskás Akadémia a Bajnokok Ligájában indulhat

A 32 felnőtt BL-résztvevő kilétét már régóta tudjuk, a sorsolás is megtörtént a sokak által követett sorozatban.  Ellenben arról kevesen tudnak, hogy a Youth BL-ben érdekelt egy magyar csapat is, mégpedig a Puskás Akadémia 1997-es korosztálya. Az, amelyikkel Vincze István bajnok lett a nyáron és akik idén már az NB3-ban szokják, tanulják a felnőtt futballt. Jelenleg hetedik helyen állnak a nyugati csoportban.

A versenyszabályok lehetővé teszik, hogy hozzájuk csatlakozzon három 1996-os születésű “túlkoros” és a tehetségesebb 1998-asok is. Így a már Komjáti András által vezetett korosztály 40 fős nevezett kerettel várja izgatottan a BL-rajtot.

Az új lebonyolítási rendszer érdekes, de kedvező számunkra. A felnőtt BL-ben érdekelt 32 csapat U19-es gárdája mellé külön ágon csatlakozik majd Európa 32 legerősebb bajnokságának legjobbja, így kerültek a sorsolási kalapba a PFLA U19-esei.

 

Az egyenes kieséses párharcok első mérkőzéseit szeptember 29-30-án tartják, a magyaroknak az APOEL Nicosia ellen kell kivívniuk a továbbjutást. Sikeres párharc esetén a Helsinki-Celtic mérkőzés győztesével találkoznak.

Ha ott is sikerül nyerni, akkor a Youth BL nyolc csoport másodikkal meccselhetnek hazai pályán, ahol egy meccsen dől el, melyik csapat jut be Európa legjobb tizenhat U19-es csapata közé. Innen további páros mérkőzésekkel jutnak el a döntőig.

Youth BL, sorsolás:

Villarreal (ESP) – Servette (SUI)
APOEL (CYP) – Felcsút (HUN)
Senica (SVK) – Torino (ITA)
Rad (SRB) – Domžale (SVN)
Stade de Reims (FRA) – Middlesbrough (ENG)
Elfsborg (SWE) – Stjarnan (ISL)
Brann (NOR) – Anderlecht (BEL)
HJK Helsinki (FIN) – Celtic (SCO)
Schalke 04 (GER) – Ajax (NED)
Příbram (CZE) – Zimbru Chisinau (MDA)
Salzburg (AUT) – Željezničar (BIH)
Saburtalo (GEO) – Midtjylland (DEN)
Aktobe (KAZ) – Beşiktaş (TUR)
Spartak Moskva (RUS) – Ravan (AZE)
FC Minsk (BLR) – Viitorul (ROU)
Litex Lovech (BUL) – Legia Warszawa (POL)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik