Foci

FIFA-elnökválasztás: az egyik jelölt vitát kezdeményezett

A játékosként világbajnoki bronzérmes brazil jelölt e-mailben kereste meg vetélytársait, az európai szövetséget (UEFA) vezető Michel Platinit, a dél-koreai Csung Mong Junt, a libériai Musa Bilityt, valamint a trinidadi David Nakhidet.

“Mindannyian egyetértünk abban, hogy a FIFA-nak sokkal szervezettebbnek, átláthatóbbnak és demokratikusabbnak kell lennie” – áll Zico üzenetében. “A változás nem egy esemény, hanem folyamat, amelynek egy tiszta választással kell nekivágnunk.”

Fotó: Europress fotóügynökség

A 62 éves sportvezető kifejtette, fontos, hogy a tagországok képviselői minél többet megtudjanak a jelöltekről, és mielőbb megismerjék az elképzeléseiket.

Joseph Blatter február 26-ig, a rendkívüli tisztújító kongresszusig tölti be tisztségét. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetég elnöke június 2-án, a zürichi tisztújító kongresszus előtt kirobbant korrupciós botrány következményeként mondott le az elnöki tisztségről – bár később megpróbált visszakozni és a Blick című svájci lapnak úgy nyilatkozott: nem mondott le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátotta a mandátumát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik