Foci

Blatter: Én patyolat tiszta vagyok

Sepp Blatter (Array)
Sepp Blatter (Array)

A FIFA elnöke állítja, az általa 1998 óta irányított szervezetben összességében nincs korrupció. Az elképzelhető, hogy egyes egyének megbotlottak, de ő speciel nem.

A BBC-nek adott exkluzív interjút Sepp Blatter, a FIFA elnöke. Az elnök stílszerűen a háttérben a világbajnokoknak járó Rimet-kupával nyugodtan és rezzenéstelen arccal állította, ő tiszta.

“Azért távozom a posztomról, mert így tudom megvédeni a FIFA-t. Ahhoz meg elég erős vagyok, hogy magamat megvédjem. Az én lelkiismeretem tiszta, tudom, hogy mit tettem és mit nem. Becsületes ember vagyok, így nem aggódom” – mondta júniusi lemondásával kapcsolatban Blatter.

“A futballban nincs korrupció, a FIFA szervezetet nem korrupt. Csak néhány egyén érintett a vesztegetési ügyekben” – tért ki arra a folyamatban lévő nyomozásra. 

A korrupciós botrány május végén robbant ki, amikor Zürichben, a FIFA tisztújító kongresszusának helyszínén letartóztatták a szervezet hét tisztviselőjét. Az ott elfogottak mellett további hét embert vádoltak meg azóta korrupcióval, közéjük tartozik a Trinidad és Tobagó-i Jack Warner, a szervezet alelnöke is, aki feladta magát a rendőrségen. 

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint a New York-i szövetségi bíróságnál kétéves nyomozás eredményeként benyújtott, 47 vádpontot tartalmazó vádiratban többek között az áll, hogy az érintettek zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik