Foci

Videoton: Kovács “Kokó” Zoltán váltja Burcsát

Kovács Zoltán (Array)
Kovács Zoltán (Array)

Az Újpest hússzoros válogatott csatára váltja a hétfőn lemondó Burcsa Győzőt a bajnokcsapat sportigazgatói székében.

Információnk szerint megtörtént az, amit a fehérvári szurkolói berkekben rebesgettek, kinevezték sportigazgatónak Kovács Zoltánt, aki korábban a Diósgyőrnél, az Újpestnél, majd a Siófoknál ült ugyanebben a székben. Úgy tudjuk, a korábbi hússzoros válogatott csatár neve, már korábban, tavaly tavasszal, Burcsa kinevezése előtt is felmerült, de akkor nem mellette döntött a klubvezetés. 

 

Kovács Zoltánnak nehéz feladata lesz. Meg kell próbálnia rendet teremtenie a klubházban és az öltözőben, ha úgy teszik egy irányba terelni az össze-vissza repdeső “darazsakat”
Fotó: MTI

Most igen. Kovács Zoltánt nemrég nevezte ki György Tamás, a Vasas Akadémia és a Siófok tulajdonosa az NB2-ben tartott Siófok és az akadémia sportigazgatójának. Ez a megbízatás rövid életű volt. Bár kérdés, ki tud ellenállni egy olyan csábításnak, felkérésnek, amelyet az életben egyszer ajánlanak fel az embernek? 

Előzmények: 2014. május 30-án lépett hivatalba Burcsa Győző, mint a Videoton sportigazgatója és azonnal kinevezte a csapat másodedzőjét Joan Carillót vezetőedzőnek. Ő lett a végzete is. Burcsa hamar összeveszett vele, mert a spanyol tréner nem követte a csapat összeállításnál a sportigazgató utasításait, nem azokat állította be a csapatba, akiknek hosszú távú szerződésük volt, inkább azokat, akikkel eredményt lehetett elérni. Az élet Carillót igazolta. A csapat bajnoki címet nyert, mégis elküldték a sikeredzőt.

Azóta áll a bál, megbomlott az öltöző a Videotonnál, az új edző, Bernard Casoni darázsfészekbe csöppent és láthatólag nem tud mit kezdeni a helyzettel, Burcsával egy hónap alatt ő is összeveszett, így a csapat öt forduló után három ponttal szégyenszemre tizedik a bajnokságban.

Egy biztos, Kovács Zoltánnak nehéz feladata lesz. Meg kell próbálnia rendet teremtenie a klubházban és az öltözőben, ha úgy teszik egy irányba terelni az össze-vissza repdeső “darazsakat”. Ja, nem mellesleg a hírek szerint új edzőt is kell keressen, mert a hétfői edzést már nem Casoni, hanem a másodedző, Pető Tamás vezényelte.

Frissítés: A klub hivatalosan is bejelentette, hogy Kovács Zoltán az új sportigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik