Foci

Dárdai lehet a Hertha nyerőembere a Bundesligában

Pénteken a Bayern München – HSV Hamburg mérkőzéssel rajtolt a német labdarúgó-bajnokság.

A nyugat-európai topbajnokságok közül elrajtolt a Bundesliga is. A pontvadászat a bajnok Bayern München és az élvonalbeli tagságát az osztályozón kivívó HSV Hamburg mérkőzésével kezdődik. A bajorok két komoly igazolást jelentettek be a nyár folyamán, érkezett Douglas Costa a donyecki Sahtartól, és Arturo Vidal a Juventustól.

Sok szakértő és edző szerint Pep Guardiola csapata már a pénteki meccs után a tabella élére áll, és a szezon végéig ott is marad.

A Bayern legnagyobb kihívója, ahogy a tavalyi szezonban is, a Wofsburg lehet. Dieter Hecking csapata eddig csak erősödött a nyár folyamán. Érkezett a Mönchengladbach válogatott támadója Max Kruse. De a farkasok háza táján a legnagyobb kérdés, hogy mi lesz Kevin De Bruyne sorsa. A belga játékmester iránt több élcsapat is érdeklődik, augusztus 31-ig még sok idő van.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Jürgen Klopp távozása után próbál meg ismét a dobogóra kerülni a Borussia Dortmund. A csapat új edzője az egyik legtehetségesebb német tréner, Thomas Tuchel. Ő egyszer már kisebb csodát tett a Mainzzal. Igazán nagy név nem érkezett a klubhoz, sokak nagy örömére viszont távozott Ciro Immobile, akinek finoman szólva sem jött be a németországi kaland.

Ismét a bajnokság üde színfoltja lehet a Borussia Mönchengladbach. Lucien Favre irányításával készülő együttes megérezheti Kruse távozását, bravúr lenne, ha ismét sikerülne odaérni a dobogóra. Ráadásul úgy, hogy a ’Glabach a Bajnokok Ligájában is indul.

A liga egyetlen magyar edzője a Hertha BSC-t írányító Dárdai Pál. Michael Preetz, a berliniek menedzsere szerint Dárdai lehet az adu a berlinieknél a pénteken rajtoló Bundesliga-szezonban. “A konstrukció, amit választottunk, valóban szokatlan. De azt hiszem, kifizetődő lesz” – mondta Preetz a dpa német hírügynökségnek.

A dpa emlékeztet rá, hogy 39 évével Dárdai a Bundesliga legfiatalabb vezetőedzője. A korábbi magyar szövetségi kapitány az elmúlt idényben vette át a csapatot segítőjével, Rainer Widmayerrel és sikerült benntartani az együttest az élvonalban, igaz, csak jobb gólkülönbséggel kerülték el az osztályozót. “Teljes meggyőződésünk, hogy ez a duó a jó megoldás – mondta Preetz. – Ahogy a játékosokat megpróbáljuk fejleszteni, ugyanezt tesszük az edzőkkel.”

A pontvadászat két újonc csapata, az Ingolstadt, és Darmstadt célja nem lehet más, mint, hogy megtartsa első osztályú tagságát.

Bundesliga – 1. forduló

Augusztus 14., péntek
20.30: Bayern München–Hamburg (Tv: Eurosport2)

Augusztus 15., szombat
15.30: Augsburg–Hertha BSC
15.30: Bayer Leverkusen–Hoffenheim 15.30:
Darmstadt–Hannover 15.30:
Mainz–Ingolstadt 15.30:
Werder Bremen–Schalke (Tv: Eurosport2)
18.30: Borussia Dortmund–Borussia Mönchengladbach (Tv: Eurosport2)

Augusztus 16., vasárnap
15.30: Wolfsburg–Eintracht Frankfurt (Tv: Eurosport2)
17.30: VfB Stuttgart–Köln (Tv: Eurosport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik