Foci

Unai Emery: Messi jelenti a különbséget

Lionel Messi (Array)
Lionel Messi (Array)

A Sevilla edzője a hosszabbításban 5-4-re elbukott európai Szuperkupa-döntő után a Barcelona klasszisát magasztalta.

Unai Emery nyilván tiszteli, becsüli a Barcelonát, mint napjaink legeredményesebb futballklubját, dehogy nem szereti, az biztos. Mert hogyan is lehetne szeretni azt az ellenfelet, amelyet eddig húszból hússzor nem sikerült legyőznie edzőként? Próbálkozott már az Almería, a Valencia, a Szpartak Moszkva és a Sevilla vezetőedzőjeként. Talán a kedd esti Szuperkupa döntőn állt a legközelebb eddig ehhez.

Videó – Az összefoglaló:


Emery a mérkőzést követően úgy nyilatkozott, egy dolgot szeretne, hogy ez a csapat mindig versenyben legyen a győzelemért. Mindig, minden körülmények között.“Elvesztettük a meccset ma este, de egyenlő ellenfelei voltunk a Barcelonának. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ez egy üzenet volt a rajongóinknak, hogy optimistán tekintünk a az előttünk álló Bajnokok Ligájára és a bajnokság kihívásaira” – összegzett Emery.

A Sevilla edzője külön kiemelte Lionel Messi. “Szeretnék gratulálni Lionel Messinek, hogy állandóan a legmagasabb szinten képes játszani a Barcelonában. Ő segítette most is őket a trófeához. Persze hatalmas mennyiségű csapatmunka van mögötte. Mindenkinek megvan a szerepe, de ő jelenti a különbséget. Vajon meg tudjuk megállítani őt legközelebb? Egy biztos, megpróbáljuk” – dicsérte igazi sportemberhez méltó módon a Barcelona klasszisát Emery.

Mondjuk a Barcelonai játékosok megállításával most is próbálkoztak rendesen. Íme egy példa. Alves felökleléséért furcsa módon csak sárga lapot kapott Krohn-Dehli, de a játékvezető a 120. percben már jobbnak látta nem tovább borzolni a kedélyeket.

Luis Enrique amondó volt, ez a mérkőzés tökéletes példája volt annak, mennyire nehéz megnyerni egy-egy trófeát. “Nagyon kemény volt. A Sevilla reagált igazán remekül reagált. Nyilvánvaló, ha 4-1-re vezetsz, az ellenfélnek nincs semmi vesztenivalója. Ki kell elemezzük, mi történt 4-1 után, miként került vissza a mérkőzése a Sevilla. Az emberek azt hiszik Barca mindig minden körülmények között automatikusan nyer. Nem ez a helyzet. Büszkék lehetünk a játékosokra” – fogalmazott a Barcelona edzője.

Eredmény – európai Szuperkupa, döntő

Barcelona – Sevilla – 5-4 (3-1, 4-4, 4-4) – hosszabbítás után
Tbiliszi, Borisz Pajcsadze Stadion, 50 000 néző.V: Collum (skót)

Gólszerzők: Messi (7., 16.), Rafinha (44.), Suárez (52.), Pedro (105.) illetve Banega (3.), Reyes (57.), Gameiro (72. – 11-esből), Konoplyanka (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik