Foci

FIFA-elnökválasztás: ő az ötödik induló

david nakhid (Array)
david nakhid (Array)

A trinidadi David Nakhid is indul a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáért.

Az 51 éves, korábbi válogatott játékos szerdán jelentette be szándékát. Elmondta, már tárgyalt a Karibi Futballszövetséggel (CFU) – amely a CONCACAF-zóna 35 szavazatából 25-öt birtokol -, szombaton pedig részt vesz a végrehajtó bizottsági ülésen is, ahol megpróbál támogatókat gyűjteni. A hivatalos kandidáláshoz öt ország támogatására van szükség. Nakhid jelenleg egy labdarúgó akadémiát vezet Libanonban.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Július 30-án az európai sportági szövetség (UEFA) elnöke, a francia Michel Platini nyilvánította ki indulási szándékát, mellette a libériai Musa Bility, a brazil Zico és a dél-koreai Csung Mong Jun jelezte, pályázik a tisztségre. A májusi tisztújító kongresszuson Joseph Blatterrel szemben alulmaradt Ali bin al-Husszein jordán herceg ugyancsak fontolgatja, hogy ismét megméreti magát a február 26-ára kiírt választáson.

Joseph Blatter február 26-ig, arendkívüli tisztújító kongresszusig tölti be tisztségét. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetég elnöke június 2-án, a zürichi tisztújító kongresszus előtt kirobbant korrupciós botrány következményeként mondott le az elnöki tisztségről – bár később megpróbált visszakozni és a Blick című svájci lapnak úgy nyilatkozott: nem mondott le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátotta a mandátumát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik