Foci

Neymar komoly veszélyforrást jelent játékostársaira

Barcelona (Array)
Barcelona (Array)

A Barcelonánál attól félnek, hogy csapattársait is megfertőzte a mumpszos brazil támadó. Ha végigfutna egy járvány, úgy lőttek a remélt jó évkezdésnek.

Vasárnap számoltunk be róla, Neymar Brazíliából lappangó mumpsszal érkezett Barcelonába, ami aztán teljes erővel kitört rajta. A támadó így kényszerűen távol marad a szintén spanyol Sevilla elleni mai európai szuperkupa-mérkőzésről, továbbá a spanyol szuperkupában pedig az Athletic Bilbao elleni két találkozóról (augusztus 14., 17.), valamint a 23-án szintén a Bilbao ellen esedékes bajnoki rajt is kérdéses lehet számára.

 

Neymar közvetlen gyerek, ami nem baj. Ellenben most, hogy mumpszos nem örülnek neki, hogy a felkészülési meccseken és az edzéseken ölelgette csapattársait
Fotó: europress

Igen ám, de a mumpsz ugye fertőző betegség, és a sport.es most azt írja, ha pánikhangulat nincs is a Barcelonánál, de óvintézkedéseket hoztak a támadó betegsége miatt. A gondot az jelenti, hogy a mumpsz már hét nappal azelőtt fertőz – közvetlen érintkezés és, vagy cseppfertőzés útján -, amikor a tünetek még nem is nyilvánvalóak. 

Dr. Quixano, a csapat orvosa  amondó annyi óvintézkedés egyelőre elég lesz, hogy Neymart teljesen elkülönítik a többiektől. Ha minden a terv szerint alakul, úgy két-három hét alatt lezajlik a betegség és a brazil újra csapata rendelkezésére áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik