Foci

Kiütéssel győzött az MTK, először nyert a Vasas

Kanta József (Array)
Kanta József (Array)

Szombat délután négy mérkőzéssel vette kezdetét az OTP Bank Liga negyedik fordulója.

Az MTK a legutóbbi fordulóban drámai körülmények között vereséget szenvedett Diósgyőr csapatát fogadta az Illovszky Stadionban. A fővárosi csapat könyörtelenül kihasználta a vendégek védelmi hibáit.

Kanta kétszer is bevette a miskolci kaput, rajta kívül Vadnai, Hrepka, és Ramos is betalált. Bekő Balázs csapata kettős emberhátrányban fejezte be az összecsapást. Az ötödik kék-fehér találatnál már a csatár Grumic állt a kapuban Antal kiállítása miatt, de ő sem tudta védeni Kanta büntetőjénél.

Fotó: MTI

A két pont nélküli újonc Békéscsabán feszült egymásnak. Az eddigi három fordulóban tetszetős játékot bemutató Vasas mindhárom pontot elhozta a Viharsarokból. A helyzeteit jobban kihasználó vendégek a második félidő elején szerzett Remili és Novák góllal eldöntötték a három pont sorsát.

Érdekes meccsre volt kilátás Pakson. A mindenkire veszélyes hazaiak a bajnokságot nagyszerűen kezdő Budapest Honvédot látták vendégül. Egy szemfüles Szabó gólnak köszönhetően a tolnaiak kerültek előnybe. Balázs Zsolt duplája után már hárommal ment a Paks, a végén Ignjatovic csak szépíteni tudott a veretlenségét elveszítő kispestieknél.

A bajnokság szintén kiválóan kezdő Újpest került előnybe a Puskás Akadémia ellen. Perovic találatára azonban még az első félidő ráadásában kettővel válaszolt a felcsúti gárda. Előbb Sallai, majd Pauljevic vette be Balajcza kapuját. A második félidőben nagyot küzdött a lila-fehér csapat az egy pontért. Ennek meg is lett az eredménye, miután Bardhi a 90. percben a kapufáról kipattanó labdát a kapuba vágta.

Eredmények – OTP Bank Liga, 4. forduló

MTK – Diósgyőr 5-0 (2-0)
Gólszerző: Kanta (11., 90. – tizenegyesből), Vadnai (31.), Hrepka (60.), Ramos (73.)
Kiállítva: Kovács (56.), Antal (88.)

Békéscsaba – Vasas 0-2 (0-0)
Gólszerző: Remili (52.), Novák (58.)
Kiállítva: Borbély (87.)

Paks – Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Gólszerző: Szabó (16.) Balázs (39., 63.) illetve Ignjatovic (89.)

Újpest – Puskás Akadémia 2-2 (1-2)
Gólszerző: Perovic (36.), Bardhi (90.) illetve Sallai (45+1.), Pauljevic (45+3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik