Foci

A Fradi még nem ismeri a Videoton minden titkát

Ferencváros-Videoton (Array)
Ferencváros-Videoton (Array)

A zöld-fehérek nyerni utaznak Székesfehérvárra. Szombaton összecsap a két újonc is az NB I-ben.

A címvédő Videoton és az előző idényben ezüstérmes, jelenleg listavezető Ferencváros székesfehérvári összecsapása ígérkezik az egyik legérdekesebb találkozónak a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában.

A Videoton szerdán búcsúzott a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében, miután 2-1-es összesítéssel alulmaradt a fehérorosz BATE Boriszovval szemben, ugyanakkor a második számú kontinentális kupasorozatban, az Európa Ligában még küzdhet a csoportkörbe jutásért.

A bajnokságban döcögve indult el a fehérvári együttes szekere. Két vereség után múlt héten a Diósgyőr vendégeként – az utolsó pillanatokban szerzett gólokkal – elért 2-1-es sikerrel gyűjtött először pontokat a csapat, amely most szombaton a zöld-fehéreket fogadja.


Fotó: MTI

“Természetesen le szeretnénk győzni a Ferencvárost, máshogy nem is érdemes hozzáállni a meccshez. Nyilván ideálisabb lenne a regeneráció miatt, ha vasárnap játszhattunk volna, de ez most így alakult, így kell megoldanunk az előttünk álló feladatot. A Szuperkupa-döntőn már játszottunk ellenfelünkkel, de ne felejtsük el, hogy akkor szinte rögtön az ausztriai edzőtábor vége után léptünk pályára, ez a meccs most egészen más meccs lesz. Az persze akkor is kiderült, hogy az FTC összeszokott és szervezett csapat, de itt az ideje, hogy jó eredményt érjünk el – a klub, a szurkolók és önmagunk miatt is. Nehéz meccs lesz, de nyerni szeretnénk” – mondta a vidi.hu-nak Bernard Casoni, a Vidi francia vezetőedzője.

A Ferencváros kiválóan rajtolt, százszázalékos mérleggel áll a tabella élén, ráadásul három meccsen csupán egy gólt kapott.

“A közelmúlt sikerei nem jelentik azt, hogy ismerjük a Videoton minden titkát. Minden találkozónak megvannak a maga sajátosságai, mindegyiket a nulláról kell kezdeni. De biztos vagyok benne, hogy a Videoton ellen is ugyanolyan elkötelezett játékot nyújtunk majd, mint mindig. Bátor futballra készülünk, a győzelemért utazunk Székesfehérvárra” – mondta Thomas Doll arra is utalva, hogy a Fradi a legutóbbi három egymás elleni mérkőzésen legyőzte a címvédőt.

A második helyen álló Újpesthez ezúttal a Puskás Akadémia látogat, míg a harmadik pozíciót elfoglaló Budapest Honvéd Pakson vendégeskedik.

Az élvonalba visszajutott, pont nélkül álló csapatok csatájában a sereghajtó Békéscsaba a Vasast látja vendégül, míg az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában a norvég Rosenborg ellen elvérzett Debrecen a Szombathelyi Haladással játszik hazai pályán az egyetlen vasárnapi mérkőzésen.

A 4. forduló programja

szombat:
Békéscsaba 1912 Előre-Vasas FC 18.00
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 18.00
Paksi FC-Budapest Honvéd 18.00
Újpest FC-Puskás Akadémia 18.00
Videoton FC-Ferencváros 20.30

vasárnap:
DVSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 20.15  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik