Foci

Bombaüzletet kötött a Fradi

Somalia (Array)
Somalia (Array)

A brazil Somalia olyan összegért távozik a francia élvonalba, amely Magyarországon játszó labdarúgó esetében szinte egyedülálló az elmúlt évtizedet tekintve.

A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan is bejelentette, hogy értékesítette játékosa, Somalia játékjogát. A brazil labdarúgó a francia élvonalbeli Toulouse-ban folytatja pályafutását.


Somalia távozik az Üllői útról
Forrás: fradi.hu 

A szeptemberben 27. születésnapját ünneplő játékos szerződése az idei szezon végéig élt, ennek értelmében a brazil futballista a télen bármelyik egyesülettel szabadon tárgyalhatott volna, ezért az FTC hároméves szerződéshosszabbítást ajánlott a labdarúgónak. Az új kontraktus értelmében mostani fizetésének a dupláját adta volna a klub a futballistának, ám a Ferencváros ezzel sem tudott versenyezni a világ egyik legjobb bajnokságában szereplő Toulouse ajánlatával.

“Egy éven belül másodszor tud a Ferencvárosból top-bajnokságba igazolni egy labdarúgó” – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. – Tavaly Muhamed Besic a Premier League-be szerződött, idén pedig Somalia a Ligue 1-ban szereplő Touluse-ban folytatja a pályafutását olyan átigazolási összegért, amely Magyarországon játszó labdarúgó esetében szinte egyedülálló az elmúlt évtizedet tekintve. Akik esetleg hozzánk akarnak igazolni, hiszen ők is láthatják, hogy innen van továbblépési lehetőség. Valljuk meg, a magyar élvonallal kapcsolatosan ez nem általános.”

A sportvezetőnek igaza van. Tényleg nem az. Besi átigazolási díját annak idején 4,8 millió euróra taksálta a transfermarkt.com. Mivel a játékos játékjogában benne maradt nevelőklubja a Hamburg, így a zöld-fehérek ennek a díjnak csak nagyjából 30 százalékát kaphatták. A Fradiból származó információ szerint Somália 2,4 millió euróért igazolt Franciaországba, így valóban ő az utóbbi tíz év legnagyobb üzlete a magyar labdarúgásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik