Foci

Ez a Nikolic sajnos nem az a Nikolic

Nemanja Nikolic (Array)
Nemanja Nikolic (Array)

Tovább tart a Videoton gólszegény játéka. A BATE Boriszov kapusának jószerivel egyszer sem kellett védenie, így csak álom maradt a BL-továbbjutás. Vélemények.

Hülye játékot űzött a sors a Videotonnal, hogy pont egy másik Nemanja Nikolic búcsúztatta a csapatot a BL-selejtezőből (BATE Boriszov-Videoton 1-0) . Az egyik, az általunk ismert és nagyratartott exvidis nyártól nem Fehérváron, hanem Varsóban termeli a gólokat szép számmal ( 7 meccs, 7 gól, öt találattal vezeti a lengyel bajnokság góllövőlistáját), így talán elgondolkodtató az amúgy sérülése miatt a mérkőzést kihagyó Juhász Roland megállapítása az nso.hu-n: “Ha őszinték vagyunk, egy évvel ezelőtt sok gólt szereztünk, és most sem kapunk sokat, ám elöl nagyon keveset szerzünk, ez tűnik a legégetőbb problémának”.


A kép csalóka: a mérkőzés végén nem a kékben látható Nemanja Nikolic került a földre, hanem a videoton játékosai búslakodtak ott
Fotó: MTI

A BL 3. selejtezőkörének visszavágója előtt mi optimista hangot ütöttünk meg. Abban bíztunk, hogy a Videoton “megdárdaizza”, vagy “megsousázza” a meccset, azaz képes lesz kapott gól nélkül lehozni a találkozót. És mivel a tapasztalat szerint minden mérkőzésen adódik egy-egy gólszerzési lehetőség, talán a meccs végén talál egyet. Sajnos nem lett igazunk, a Videoton teljesen veszélytelen volt az ellenfél kapujára…

És ekkor újra elgondolkodtunk azon az játékospolitikán, amit a Videoton a nyáron folytatott. Szerződéshosszabításért cserébe nem akarta megadni a többszörös magyar gólkirálynak a kért havi fizetést, mert sokallta azt. A kieséssel a csakfoci.hu számításai szerint a klub most egy milliárd forinttól esett el.

„El kell ismernünk, hogy a mérkőzés képe alapján reális eredmény született, főleg a kiállítás után ma jobb volt a BATE. Az első tíz-tizenöt percben működtek a hosszú átadások és sok labdát szereztünk, de később már hátrébb szorultunk és kevesebbszer értünk fel az ellenfél kapujához. A piros lap után nagyon nehézzé vált a meccs, tíz emberrel nem igazán volt lehetőségünk támadni, így pedig nem sikerült kiharcolnunk a hosszabbítást érő gólt“ – olvasható Bernard Casoni mérkőzés utáni nyilatkozata a vidi.hu-n.

„Nem szeretnék külön kiemelni senkit, a védelem tette a dolgát, a támadók sok helyzetet alakítottak ki, összességében elégedett vagyok. Nyilván voltak hibák is, de ma leginkább az eredmény számított. Nagy volt a nyomás, de örülök, hogy ezt elbírta a csapat és győzni tudtunk hazai pályán. Próbáltunk tanulni az első mérkőzés hibáiból, úgy érzem a játékosok megértették, hogy mit kérek tőlük és jobban koncentráltak ma este, mint az első találkozón. Ellenfelünk tíz emberrel is a lefújásig harcolt, de nagyon odafigyeltünk minden egyes párharcra és pontrúgásra, ezúttal ezért sikerülhetett kapott gól nélkül lehozni a találkozót“ – mondta az újságírók előtt a BATE Boriszov vezetőedzője, Alekszandr Jermakovics.

Ami a kiesés után pozitívumként elmondható, Bernard Casoni munkájának első jelei elkezdtek látszódni a csapaton. Ha Feczesin Róbert és Rudolf Gergely egy hajszállal hatékonyabb támadójátékra lesz képes, mint a tudásából eddig sokat nem mutató Mirko Ivanovszki, akkor ha az EL-ben hosszú távon nem is, de a magyar bajnokságban még lehet öröme a Videoton szurkolóknak.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, HARMADIK FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:

BATE Boriszov (fehérorosz)–VIDEOTON 1–0(0–0)
Boriszov, Boriszov Aréna, 13 000 néző. V: K. Hansen (dán)
BATE: Csernyik – Zsavnyercsik, Dubra, Milunovics, Mladenovics – Alekszijevics (Jablonszkij, 65.), Nikolics – Gordejcsuk, Karnickij (Baga, 75.), M. Vologyko – Rogyionov (Szignyevics, 89.). Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics
VIDEOTON: Danilovics – Szolnoki, Lang, P. Vinícius, Maréval (Fejes, 50.) – Luijckx, Trebotic – Gyurcsó (Pátkai, 61.), Kovács I. (Soumah, 74.), Oliveira – Ivanovszki. Vezetőedző: Bernard Casoni
Gólszerző: Nikolics (82.)
Kiállítva: Luijckx (59.)
Továbbjutott: a BATE Boriszov, 2–1-es összesítéssel

További eredmények:

FC Astana – HJK Helsinki 4-3 (1-2)
Gólszerző:Twumasi (44.), Canas (47. – büntetőből), Shomko (56.), Postnikov (90+3.) illetve Jallow (4.), Baah (42.), Zeneli (86. – büntetőből) 
Kiállítva: Twumasi (71., Astana)
Továbbjutott az FC Astana 4-3-as összesítéssel

Qarabag – Celtic 0-0
Továbbjutott a Celtic 1-0-s összesítéssel

Sparta Praha – CSZKA Moszkva 2-3 (2-1) 
Gólszerző: Krejci (6.), Fatai (16.) illetve Musa (34., 51.), Dzagoev (76.)
Kiállítva: Matejovsky (64. Sparta)
Továbbjutott a CSZKA Moszkva 4-5-ös összesítéssel

Basel – Lech Poznan 1-0 (0-0) 
Gólszerző: Bjarnason (90+1.)
Továbbjutott a Basel 4-1-es összesítéssel

Club Brugge – Panathinaikos 3-0 (0-0
Gólszerző: Cools (53.), Vazquez (58.), Oulare (82.)
Továbbjutott a Club Brugge 4-2-es összesítéssel

Malmö – Salzburg 3-0 (3-0) 
Gólszerző: Djurdjic (7.), Rosenberg (14.), Rodic (42.) 
Kiállítva: Adu (64. Malmö)
Továbbjutott a Malmö 3-2-es összesítéssel

Partizan Belgrád – Steaua Bukarest 4-2 (1-2)
Gólszerző: Babovic (8.), Jevtovic (60.), Zivkovic (69.), Trujic (90+1.) illetve Muniru (11.), Hamroun (33.) 
Kiállítva: Varela (48. Steaua)
Továbbjutott a Partizan Belgrád 5-3-as összesítéssel

Plzen – Maccabi Tel-Aviv 0-2 (0-0) 
Gólszerző: Zehavi (76. , 83.)
Továbbjutott a Maccabi 2-3-as összesítéssel

Shaktar Donetsk – Fenerbahce 3-0 (1-0)
Gólszerző: Gladkyj (25.), Srna (65. – büntetőből), Teixeira (68.) 
Kiállítva: Kjaer (90+3. , Fenerbahce)
Továbbjutott a Shaktar 3-0-s összesítéssel

Skenderbeu – Milsami 2-0 (1-0) 
Gólszerző: Salihi (16.), Progni (55.) 
Kiállítva: Andronic (14. , Milsami)
Továbbjutott a Skenderbeu 4-0-s összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik